Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 10:13
Foto: FBI  

Kako je SAD likvidacijom starog terorista poslao poruku talibanima

PODIJELI

Američki predsjednik Joe Biden izvjestio je noćas po hrvatskom vremenu kako je tokom nedjelje u napadu dronom u Kabulu ubijen Ayman al Zawahiri, broj dva Al Qaide u doba napada na Blizance.

I dok Amerikanci ovime dobijaju nekakvu zadovoljštinu, od samog ubijanja ostarjelog čelnika sad već manje više uškopljene terorističke organizacije mnogo je bitnija jedna druga stvar. Radi se o tome da su Amerikanci prvi put od odlaska iz Afganistana izveli napad u Kabulu, koji je pod kontrolom talibana. Američka strana tvrdi da su talibani znali da se Zawahiri nalazi u Kabulu, dok dio medija donosi priče prema kojima je talibanski režim direktno i štitio ostarjelog terorista.

Talibanska vlast u Kabulu jasno da je osudila ovaj napad, tvrdeći kako je to napad na međunarodne konvencije. Amerikanci baš ne pričaju puno, drže da su samim činom poslali poruku talibanima. Jer, na zapadu postoji jasan strah da se sve odigra kao prije 20-25 godina, kad su talibani od Afganistana stvorili raj za terorističke organizacije. Slanjem dronova Amerikanci su pokazali da zadržavaju sposobnost udara na afganistanske mete iako su se povukli sa samog teritorija.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 1.9m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno