Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.2℃ | bura 6.4 m/s
24. rujna 2023. 12:53
Foto Duje Bonačić  

Kako je Dundee United dobio ozbiljnu nogometnu akademiju…

PODIJELI

Prvi nogometni Meetup na kojem je gostovao Andy Goldie, direktor akademije Swansea City, održan je ovaj vikend u Fabrique pubu. Goldie je održao predavanje “From one full time employee to talent factory” na kojem je objasnio kako je kreirao i provodio strategiju rada s mladim talentima u akademiji škotskog Dundee Uniteda.

– Velika mi je čast biti danas ovdje i prezentirati vam svoj rad u Dundee Unitedu. Često sam Hrvatsku koristio u svojim analizama i usporedbama, jer je fascinantno da tako mala država ima velike uspjehe na svjetskim i europskim natjecanjima i da je uvijek u vrhu. Drago mi je i da sam imao priliku gledati pionire i kadete Hajduka i iz prve ruke se uvjeriti u potencijal i kvalitetu mladih igrača koje ovo područje nudi, kazao je škotski trener.

Meetup je uvodnim govorom otvorio Andro Fistonić, pokretač City of Football nogometne zajednice, idejnog kreatora ovog događaja.

– Ideja je bila da krenemo s neformalnim eventima na kojima ćemo u opuštenoj atmosferi pričati o nogometu. Meetupi su u drugim industrijama, a posebno u IT sektoru nešto sasvim normalno i ono što me oduševilo je to kako jedni druge guraju naprijed, potiču dijeljenje znanja i na kraju potiču ljude da ostanu u ovoj regiji. Zato je ideja da kroz ovaj Football Meetup okupimo ljude koji žele znati više o nogometu, od trenera, roditelja, menadžera, investitora, kako bi svi zajedno poticali i unaprjeđivali razvoj nogometa u Dalmaciji, kazao je Fistonić, poznat još iz doba kad je s Borom Primorcem vodio akademiju Hajduka.

Andy Goldie predstavio je rezultate trogodišnjeg rada u akademiji Dundee Uniteda. Objasnio je kako je od jednog zaposlenog i budžeta od 60 tisuća funti, uz jasnu strategiju i plan, podigao budžet na 400 tisuća funti, ispunio ciljeve razvoja i povratka investicije u razvoj.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

19.2℃

NE 6.4m/s

55%

1014.3hPA
  Vrijeme oko 14h:
23℃
Pon
29℃
Uto
31℃
Sri
25℃
Čet
24℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno