Close this search box.
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 08:27
Foto: Nera Simic / CROPIX

Izjava (priopćenje) dana: Nedopustivo!

Jutrošnja izjava dana je zapravo dio iz priopćenja, i to ni manje ni više nego priopćenja Vrhovnog suda Republike Hrvatske:

“Nije dopustivo da se presuda Vrhovnog suda dovodi u kontekst izmjena kaznenog zakona, rezultata parlamentarnih izbora, tužba protiv novinara, izbora Glavnog državnog odvjetnika i u svezi s drugim postupcima pred sudovima koji nisu bili predmet odlučivanja VSRH. Takvim reagiranjima omalovažava se rad vijeća a i čitavog Vrhovnog suda jer se vijeće koje je odlučivalo u ovom predmetu rukovodilo drugim kriterijima, prvenstveno zakonom, činjenicama u spisu i stabilnom sudskom praksom ovog suda u takvim i sličnim situacijama.”

Riječ je o slučaju HRT-a protiv predsjednika HND-a Hrvoja Zovka, u kojem je čovjek koji se htio baviti novinarstvom dobio otkaz, jer u glasilima vladajuće stranke to ne prolazi. Uglavnom, Vrhovni sud je poništio sve prijašnje odluke koje su bile protiv HRT-a, jer su ti niži sudovi vjerovali svjedocima.

A Vrhovni sud ima svoju sudsku praksu. Koja je nekako, sasvim slučajno, uvijek u korist sustavu koji ih hrani. I jedino što je nedopustivo je to što se ti likovi koje je iznjedrio ovaj duboko korumpirani i pokvareni sustav prave boljima od drugih i s visoka drže prodike.

Baš nedopustivo i poprilično odvratno, zapravo.

Vezane vijesti

Split