Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:15
Foto: Davor Pongracic / CROPIX  

Izjava dana: Zdravstvo koje je u banani

PODIJELI

Zadravstvo najavljuje prosvjede, iz Vlade im gotovo pa prijete, za očekivati je sljedećih dana očekivati i spin pojedinih medija kako eto liječnici hoće kruha preko pogače. U međuvremenu je Krešimir Luetić iz Hrvatske liječničke komore kazao srž svega.

Itekako smo imali strpljenja i zapravo smo stjerani u kut. Ove aktivnosti nisu naš hir ili želja.

Već smo pisali, zdravstvo nam je u banani. I nije to krivica liječnika, a pogotovo ne sestara, tehničara i drugog osoblja. Problem je države, sustava, Vlade. Zapravo, čak bi nepravedno bilo optužiti samo ovu, devastacija zdravstva traje desetljećima. I nije to samo pitanje novca, iako se obično završi na njemu. Sustav nam je nakaradan. U Dalmaciji na milijun stanovnika i bar još toliko turista preko ljeta postoje četiri bolnice. Istovremeno, postoje krajevi gdje bolnice pokriva 30 tisuća stanovnika. Pri čemu su zapravo neadekvatne za stanovništvo, za bilo što ozbiljnije moraju u Zagreb svejedno, ali bolnica u njihovim gradovima ostaje, s ravnateljom i njegovom birokratskom buljumentom. Centralizacija izvedena u pojedinim sektorima, poput hitne medicinske pomoći, nije dovela do nikakvog napretka, samo stvaranja birokratskih mjesta podobnih za uhljebljivanje.

Kaos, ukratko, produiciran u Zagrebu. No, samo gledajte, sljedećih dana će se krenuti oštor po čliječnicima, jer što oni imaju tražiti…

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno