Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | pulenat 2.5 m/s
17. lipnja 2024. 00:24
Foto: Duje Klaric / CROPIX  

Izjava dana: Tommy Mamić iskreno o financijskim institucijama

PODIJELI

Rijetko koji poduzetnik iz realnog sektora danas će ući u klinč s onima iz financijskog, jer obično oni drže one svežnjeve novaca potrebnih za poslovanje. Iz tog kuta nekima vjerojatno zvuči iznenađujuće izjava Tomislava Mamića Tommya u intervjuu.

Po meni je financijska industrija globalno zlo koje prijeti realnom sektoru, pa i društvu u cjelini. Danas smo svjedoci situacije da nitko ne razmišlja o proizvodnji, jer je to jako naporno, zahtjevno, i u pravilu s dugim periodom povrata kapitala. Danas globalnim svijetom dominiraju financijske špekulacije i malverzacije koje u kratkom vremenu mogu donijeti ogromne profite.

Svi bi kruha preko motike, reklo bi se. Ali ne treba biti iznenađenje ovakva izjava Tommya. Njegova tvrtka malo se drugačije razvijala. Konzervativno, kazalo bi se, bez punom financijskog sektora. Pa si onda može dopustiti kazati nešto što svi vidimo. I što smo osjetili prije 10-15 godina kad su države spašavale taj financijski polusvijet. Jer u šaci politiku drže i čvršće od realnog sektora.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.8℃

W 2.5m/s

48%

1011.2hPA
  Vrijeme oko 23h:
23℃
Uto
25℃
Sri
26℃
Čet
23℃
Pet
25℃
Sub
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno