Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 34.6℃ | lebić 3.8 m/s
16. srpnja 2024. 16:38
Foto: Artur Tumasjan on Unsplash  

Izjava dana: Teror mediokriteta s TV ekrana

PODIJELI

J.J. Skockany, bivši nogometaš, u slobodno vrijeme kurir, a u doba euforije komentator na onome što se u Hrvatskoj naziva javnom televizijom, valjda po uzoru na javne kuće, opet je briljirao. Naime, nakon provale rasizma u prethodnom izdanju, nakon koje u uljuđenijim kućama od javnih više ne bi imao pristupa, on se odlučio obračunati s kritičarima svih boja:

“Sad će opet neki naoštriti tipkovnice nakon ovakvog poraza. Ali postoje demografski podaci koji se mogu lako provjeriti. Najviše beba rodilo se devet mjeseci nakon Oluje i Svjetskog prvenstva 2018. A oni što oštre tipkovnice će teško…”

Ok, za početak uopće nismo shvatili ovaj tok misli, jer kakve veze broj rođenih beba ima s kritičarima igre represtacije i što će ti kritičari teško (pa značajna pauza)?

Ali čisto da pomognemo priučenom komentatoru koji ne razumije razliku između udaranja lopte i analiziranja udaranja lopte: da, lako se provjere demografski podaci.

A oni kažu da je 2019-e u Hrvatskoj rođeno manje djece nego godinu ranije. Nemamo pojma zašto je to važno niti što je bila poanta koju je htio postići J.J. Skockany, ali jednostavno je podatak – kriv. Čak ni podatak o onom nakon Oluje ne dokazuje išta, osim da su nakon rata demografski podaci logično bili pozitivni, ali su bili pozitivniji 1997-e, nego u godini nakon Oluje.

I bilo bi doista lijepo kad bi neki ljudi shvatili da ih nekadašnja sposobnost guranja lopte ne kvalificira za dociranje o ičemu osim o guranju lopte, a i za to je uputno pripremiti se i naučiti nešto.

Osim ako radite za HRT, onda prolazi sve. Tamo caruje mediokritetstvo, a jedini kriterij je lažno domoljublje i poltronstvo.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

34.6℃

SW 3.8m/s

38%

1010.2hPA
  Vrijeme oko 14h:
37℃
Sri
37℃
Čet
36℃
Pet
31℃
Sub
32℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno