Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | pulenat 2.5 m/s
17. lipnja 2024. 00:19
Foto: Goran Mehkek / CROPIX  

Izjava dana: Spuštanje ispod podruma u glib

PODIJELI

Premijer Andrej Plenković je malo nervozan, s punim razlogom, jer količina afera koju njegove vlade proizvode je tolika da će jednog dana vjerojatno biti proučavana na studijima političke povijesti, a način na koji se brani vjerojatno biti zlatnim slovima upisan u anale P.R. uspjeha.

Jučer je u saborskim prostorijama ta institucija ponižena valjda kao nikada do sada, način na koji se vladajući odnose prema najvišem predstavničkom tijelu u državi je takav da će za vraćanje digniteta trebati vjerojatno godine.

A premijer je, komentirajući ono što mu ne odgovara jučer izvolio izjaviti sljedeće:

“To je jedna rušilačka ekipa koja će učiniti sve da bi se dokopala vlasti pa makar na Antikorupcijsko vijeće zvala čovjeka kojem slijedi optužnica Uskoka. (…) Spustili smo se ispod podruma, sad smo u nekom glibu, kamenu živom. To je zastrašujuće na šta se svela hrvatska politička scena.”

HDZ je svojedobno bez problema koristio razne rušilačke ekipe za koje su oporbeni zastupnici koji žele osnivati povjerenstva izgledaju kao bečki dječaci, a što se korištenja ljudi kojima slijedi optužnica Uskoka tiče, podsjetimo kako je HDZ-ovu većinu u parlamentu svojedobno održao – Tomislav Saucha.

A ovako rano ujutro nemamo volje prebrojavati korištenje ministara kojima je slijedila optužnica Uskoka.

Da, doista nam je politička scena u teškom glibu, a za nju je definitivno najodgovorniji niz HDZ-ovih premijera.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.8℃

W 2.5m/s

48%

1011.2hPA
  Vrijeme oko 23h:
23℃
Uto
25℃
Sri
26℃
Čet
23℃
Pet
25℃
Sub
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno