Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 17.2℃ | bura 6.5 m/s
26. svibnja 2024. 16:28
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX  

IZJAVA DANA: Protupožarna sezona između uroka i nesposobnosti

PODIJELI

Galebovi su onesposobili još jednog kanadera, sad se protupožarna eskadrila mora snalaziti s tri komada ukupno, a čini se kako je ZTC koji je zadužen za remonte u kaosu. Počeli su odlaziti radnici, prvi dva otkaza su dvojice tehničara baš za remont protupožarnih aviona, koji su otišli nakon prozivki da su s bolovanja išli raditi fuševe u Njemačku.

Apsolutno nesposobno i nekompetentno tehničko vodstvo ZTC-a je dovelo do ovog stanja sad s protupožarnim avionima. Ja, odnosno, mi imamo gdje raditi, hrpe odličnih referenci, traže nas i cijene, rekao je za Novu Tv jedan od dvojice.

A mi ćemo se usuditi malo i zaključivati. Očigledno se gledalo kroz prste na praksu zaposlenika da odu raditi honorarno dok su na bolovanjima i godišnjim odmorima. Jer B opcija je bila da daju otkaz, plaća u rangu 4.500-6.000 kuna nije dovoljna da ih zadrži sama od sebe. I sad smo došli do zida, da opravda sebe uprava je morala početi prozivati tehničare, a oni stvarno imaju gdje otići raditi. Nove za tako smješnu plaću za stručno zanimanje teško da će naći. Sve u svemu, kaos sa ZTC-om, kanaderima i požarnim sezonama nije gotov, dapače, usudit ćemo se malo i prognozirati, problemi će tu biti i u lipnju 2023. godine. Ne znamo samo radi li se ovdje o nekakvom uroku koji je netko bacio, ili samo o klasičnoj nesposobnosti i možda korupciji.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

17.2℃

NE 6.5m/s

77%

1017.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
23℃
Pon
24℃
Uto
24℃
Sri
20℃
Čet
21℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno