Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 20.0℃ | bura 2.6 m/s
1. lipnja 2023. 07:03
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX  

IZJAVA DANA: Protupožarna sezona između uroka i nesposobnosti

PODIJELI

Galebovi su onesposobili još jednog kanadera, sad se protupožarna eskadrila mora snalaziti s tri komada ukupno, a čini se kako je ZTC koji je zadužen za remonte u kaosu. Počeli su odlaziti radnici, prvi dva otkaza su dvojice tehničara baš za remont protupožarnih aviona, koji su otišli nakon prozivki da su s bolovanja išli raditi fuševe u Njemačku.

Apsolutno nesposobno i nekompetentno tehničko vodstvo ZTC-a je dovelo do ovog stanja sad s protupožarnim avionima. Ja, odnosno, mi imamo gdje raditi, hrpe odličnih referenci, traže nas i cijene, rekao je za Novu Tv jedan od dvojice.

A mi ćemo se usuditi malo i zaključivati. Očigledno se gledalo kroz prste na praksu zaposlenika da odu raditi honorarno dok su na bolovanjima i godišnjim odmorima. Jer B opcija je bila da daju otkaz, plaća u rangu 4.500-6.000 kuna nije dovoljna da ih zadrži sama od sebe. I sad smo došli do zida, da opravda sebe uprava je morala početi prozivati tehničare, a oni stvarno imaju gdje otići raditi. Nove za tako smješnu plaću za stručno zanimanje teško da će naći. Sve u svemu, kaos sa ZTC-om, kanaderima i požarnim sezonama nije gotov, dapače, usudit ćemo se malo i prognozirati, problemi će tu biti i u lipnju 2023. godine. Ne znamo samo radi li se ovdje o nekakvom uroku koji je netko bacio, ili samo o klasičnoj nesposobnosti i možda korupciji.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

20.0℃

NE 2.6m/s

58%

1014.2hPA
  Vrijeme oko 8h:
22℃
Pet
21℃
Sub
22℃
Ned
20℃
Pon
20℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno