Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 08:52
Foto: Towfiqu Barbhuiya on Unsplash  

Izjava dana: Prezir prema novcu

PODIJELI

Index Istrage su prekjučer otkrile da je Stephen Nikola Stiepo Bartulica malo prekršio zakon, pa nije baš sve što ima i duguje prijavio u imovinsku karticu. Tim gore je po saborskog zastupnika i wannabe europskog parlamentarca ispala činjenica da po onome što je službeno prijavljeno – nakon što se od službene zarade odbiju mjesečne rate kredita, Bartulicama mjesečno ostane otprilike – 38 eura.

Nešto manje od 300 kuna, za one koji se još nisu navikli računati u novoj hrvatskoj valuti.

Na to otkriće i buku koja je nastala nakon toga, reagirao je i sam Stephen Nikola Stiepo Bartulica:

“Pokušavaju spriječiti moj ulazak u Europski parlament gdje ću zastupati vrijednosti koje Maja Sever, ekipa iz neMožemo, Telegrama, Novosti i sličnih, preziru!”

Hm. Klasičan odgovor naših “desničara” (navodnici nisu slučajni, pravi kršćani konzervativnih vrijednosti po defaultu ne kradu i ne lažu, jer poštuju svoju vjeru) – kad ih se uhvati s prstima u pekmezu, onda su posrijedi Jugoslaveni, četnici i komunjare.

Ipak, ajmo malo o vrijednostima. Naime, nama se – ovako sa strane čini da će Stephen Nikola Stjepo Bartulica zastupati vrijednosti kao i velika većina njegovih kolega s lijeve ili desne strane jednako – vrijednosti novca. Eura, dolara, kuna ili kruna. Tu su vrlo demokratični i nimalo isključivi. Vjerojatno ni dinari ne bi smetali.

Ali to je samo naš dojam.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 1.9m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno