Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 24.4℃ | tramontana 2.1 m/s
25. lipnja 2024. 10:35
Foto Hajduk.hr  

Izjava dana: Postavka za mlade igrače

PODIJELI

Hajduk je dobio novog trenera, staro klupsko ime doduše još iz nogometnih dana, Ivana Leku. I iako sama tiskovna s predstavljanjem nije bila naročito sadržajna, rekao je novi šef Hajdukove struke jednu bitnu stvar.

Nije mi bitno ima li igrač 17 ili 37 godina. Igrat će bolji, a vrata su svakome otvorena da pokaže da je bolji.

Ovo je ključ razvoja mladih igrača, da znaju da se moraju dokazati, jer nogomet je takav dokazivanje iz utakmice u utkamicu. Nema li tog podržaja, zapravo nikad neće uspjeti kako treba. Jedan tu domaći klub je radio projekte forsiranja mladih zbog samog forsiranja i trgovanja, sve im je bilo dano na dlanu, pa i reprezentacija, pa su danas Alen Halilović i Ante Ćorić tu gdje jesu. Plastično kazano, nije Biuk počeo igrati za prvi sastav jer je nada, nego jer je bio najbolji u tom trenutku na toj poziciji.

Problem kod trenera starijeg kova često je bio mladom igraču neće dati prostor čak i ako je jednako kvalitetan ili čak i malo bolji od starijeg. Iskustvo su smatrali bitnijim. I tu može nastati problem. A nikako u tome da se od mladog igrača traži rad i kvaliteta. Leko u dosadašnje radu nije bio od tog starog kova, koliko god ova izjava djelovala i pmalo strogo. Dapače, u Belgiji ga se smatralo izrazito uspješnim razvojnim trenerom. Samo mu se može poželjeti da s time nastavi

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

24.4℃

N 2.1m/s

74%

1011.5hPA
  Vrijeme oko 2h:
21℃
Sri
24℃
Čet
21℃
Pet
22℃
Sub
24℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno