Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 34.6℃ | lebić 4.0 m/s
12. srpnja 2024. 19:09
Foto: Damjan Tadic / CROPIX  

IZJAVA DANA: Parodija države – drugi dio

PODIJELI

Jučer smo vam donijeli izjavu novopečenog ministra, Branka Bačića, koji se do prije neki dan u saboru svađao s oporbom koja je napadala sporost obnove, a on branio poteze vladajućih kako već do saborski vođa većine zna i umije.

Dolaskom na mjesto ministra, Branko Bačić se prometnuo u žestokog kritičara obnove, koji zapravo papagajski ponavlja riječi oporbenih političara. Pa nakon što je prekjučer rekao kako plan obnove ne postoji, jučer je najavio nešto drugo;

“Već idući tjedan na vladi će biti Zakon o obnovi i Zakon o ustrojstvu središnjih državnih tijela kako bismo mogli krenuti u ozbiljnu, čvrstu, jasnu i bržu obnovu”

Koliko se sjećamo, oporba je taj zakon konstantno proglašavala lošim, jedna od Bačićevih i Paladinovih prethodnica je glasala protiv tog zakona i tvrdila da je neprovediv, a vladajući su to ignorirali kao i u načelu sve što dolazi s krive strane sabornice.

A sad imamo najavu novog zakona, a ako imamo najavu novog, očito sa starim doista nešto ne štima, zar ne? Najbolje od svega jest to što će premijer, neminovno, i to donošenje zakona vjerojatno uvrstiti u one svoje mantre o strateškim uspjesima svoje vlade. Koje je još Franjo Tuđman zacrtao.

Parodija od države, baš ništa pametnije nam ne pada na pamet dok pišemo o svemu ovome.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

34.6℃

SW 4.0m/s

38%

1009.5hPA
  Vrijeme oko 17h:
34℃
Sub
33℃
Ned
36℃
Pon
33℃
Uto
33℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno