Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:29
Banija
Foto: Ranko Suvar / CROPIX  

Izjava dana: Obnova koja to nije

PODIJELI

Božićni blagdani lagano završili, idemo prema novogodišnjim, pa je možda vrijeme za malo šoka realnosti. Jer i ove prošle, a i ove nadolazeće neki će ljudi na Baniji provesti u uvjetima koji nisu humani.

Gunja je izgrađena za godinu dana i tek se potom radilo papire, mogli smo i mi tako napraviti. Idemo izgraditi kuće najbrže što možemo i ljudima od kojih je većina u starijoj dobi omogućiti da starost dočekaju u kućama, a ne da umru u kontejnerima

Kazala je to dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić, a samom izjavom zapravo je i potcjenila razinu nesposobnosti odgovornih, prije svega Vlade, kao zapovjedno odgovorne. Jer teško se oteti dojmu da ne bi lošije obavljena obnova bila niti da se trude. Jednostavno, ovo je dokaz da je hrvatska birokracija otišla u tako lošem smjeru da gazi sve i svakog, pa i one koji po kontejnerima žive.

I sad se po poniznim medijima puštaju informacije kako će ministar Ivan Paladina poslužiti kao Pedro, njega će maknuti, čak se i politički trgovac Milorad Pupovac javio, što je nepobitan znak da su Paladinini ministarski dani odbrojani, ovaj se ne zaletava. No, neće smjena Paladine ništa riješiti. Jedan čovjek ne može biti kriv za sve, jer ne može jedan čovjek niti popraviti ovo sve. Čak ni Andrej Plenković, on i njegova Vlada bi trebali stvoriti uvjete da se stvari jednostavnije obavljaju, a onda ona buljumenta pisara i ćata bi trebala obaviti svoj posao. No, daleko smo mi od toga, samo će se sada odabrati tko će biti novi Pedro na mjestu Paladine.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno