Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.7℃ | lebić 1.8 m/s
12. travnja 2024. 16:36
Foto: Paun Paunovic / CROPIX  

Izjava dana: Neviđena lakoća policijskog postupanja

PODIJELI

Jučerašnje obraćanje splitskih policajaca novinarima je jednostavno obilovalo biserima, ali tako to ide kad se čovjek krene izmotavati oko nečeg za što i sam zna da je kriv. O svemu tome ćemo nešto kasnije, samo još digresija u kojoj moramo pohvaliti splitske kolege novinare, koji su jedan od razloga zašto subotnji incident nije uobičajeno predstavljen onako kako bi vlasti htjele, nego su odradili svoj posao i postavili prava pitanja.

Jedno od pitanja je bilo vezano i za količinu sličnih intervencija ovog ljeta, kada je grad bio pod opsadom mladih turista iz svih krajeva svijeta, a buka je bila možda i najmanji problem od svega što su horde pijanih izvodile po samom centru grada.

Pa je šef splitskih snaga reda Slobodan Marendić rekao sljedeće:

Neusporedivo je to s ljetom. Nemojte izvlačiti turističku sezonu. Nijedan stranac nije krivo pogledao policijskog službenika na intervenciji.

Naravno da nije. Kako će krivo pogledati nekoga koga uopće nema?

Jer policija nije tu da štiti građane od buke, nemojmo se lagati. Policija je tu da štiti one koji trenutno okupiraju institucije države od onih koji su potencijalno opasni jer bi možda htjeli promijeniti stanare u institucijama.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.7℃

SW 1.8m/s

33%

1025.8hPA
  Vrijeme oko 17h:
25℃
Sub
25℃
Ned
24℃
Pon
20℃
Uto
20℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno