Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.2℃ | bura 6.1 m/s
24. rujna 2023. 16:09
Foto: Livio Andrijic / Cropix  

Izjava dana: Nasilna oporba koja bi rušila demokratski izabranu vlast

PODIJELI

Proteklog vikenda je pred središnjicom vladajuće partije organiziran prosvjed. Uhićen je maloljetnik s molotovljevim koktelom. Jučer se na to osvrnuo dopredsjednik vlade, Tomo Medved, povezavši taj prosvjed s oporbom:

“U trenutku kada je Vlada predstavila snažan paket mjera koji jamči zaštitu životnog standarda, da su oporbene stranke duži period huškale javnost, upućivali prema HDZ-u i Vladi pa i parlamentarnoj većini uvrede, možemo iz nekih tih iskaza prepoznati i elemente govora mržnje, i da su u tim okolnostima najavljivali taj prosvjed. Bitno je spomenuti da su građani svjesni svega što Vlada čini i da su bojkotirali taj prosvjed. Na tom prosvjedu viđeni su članovi oporbe, DP-a, Mosta… Ono što je vidljivo s pozicije nakon prosvjeda je da svi ti bježe od odgovornosti svega što se događalo na prosvjedu”, rekao je Medved, a onda izvalio našu izjavu dana;

“Jasno je da prosvjed nije prihvaćen od strane građana, ali s druge strane je jasno da su svojim huškanjem, uvredama prema HDZ-u, Vladi, potaknuli poglavito mlade ljude da se uključe u prosvjed, ali ne na način da prosvjeduju civilizirano, već da koriste silu i ugrožavaju sigurnost drugih ljudi i da na taj način na silu pokušaju rušiti demokratski izabranu vlast”.

Da su bar stara dobra vremena, kad se moglo napadati crnim vranama, a plin bio toliko jeftin da su se boce na ulice iznosile umjesto transparenata.

Takozvani mirni prosvjedi kakve voli dopredsjednik Medved.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

19.2℃

NE 6.1m/s

53%

1014.6hPA
  Vrijeme oko 17h:
24℃
Pon
25℃
Uto
30℃
Sri
25℃
Čet
24℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno