Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 17.2℃ | bura 6.5 m/s
26. svibnja 2024. 16:27
Foto: Vojko Basic / CROPIX  

Izjava dana: Muka

PODIJELI

Već desetljećima poznata mučna priča iz splitskog samostana Svetog Frane u kojoj je jedan redovnik seksualno iskorištavao maloljetnog dječaka je jučer dobila svoj sudski epilog.

Naime, sada već odraslom muškarcu, sud je dodijelio odštetu od 90 tisuća kuna, koje u roku od petnaest dana solidarno moraju isplatiti sam fratar Gracijan Gašperov i Provincija Sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Više o cijelom tom mučnom slučaju možete pročitati u odličnom članku kolege Miljuša na Dalmatinskom portalu, a evo što je o svemu kolegi rekao momak koji je nakon dugo godina smogao hrabrosti tražiti pravdu, naša je to izjava dana kojoj nemamo što dodati, dovoljno je moćna sama za sebe:

“Ogorčen sam što se izgrađuje crkva, a svi smo hram Božji. Natjeran sam na sud, a u crkvi sam učio da trebamo vjerovati. Pokušao sam nekoliko suicida jer me crkva odbacila kao neprijatelja. Žele obnavljati crkvu, a ja sam u dubokom rasulu. Gdje je biskup da me sasluša i pruži novi život? Zašto je sud uopće trebao? Sve su znali od 2003. Gdje je pomirenje? Trebamo graditi crkve od ljudi, vjernici i ranjivi su hram Božji. U mom kvartu će se izgraditi crkva, a nema župljana. Biskup i crkva trebaju se posvetiti građenju ranjenih jer ljudi napuštaju crkvu. Nepravedno je da Nadbiskupija nema legitimitet. Ovo nije poruka žrtvama da prijave, niti da će biti zaštićeni. Jako sam ogorčen jer ispada da vjernici postaju neprijatelji. Ja sam katolik i tragično je što mi je moja crkva učinila od života. Ovo nije Kristov put.”

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

17.2℃

NE 6.5m/s

77%

1017.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
23℃
Pon
24℃
Uto
24℃
Sri
20℃
Čet
21℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno