Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 35.5℃ | lebić 1.9 m/s
18. srpnja 2024. 22:01
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX  

Izjava dana: Mirotvorci

PODIJELI

Političari diljem svijeta nemaju nikakvih problema uvjeravati ljude u ordinarne laži, bez problema će uvjeravati da je sunce plavo a nebo žuto, i uvijek će se naći dovoljan broj onih koji će širiti njihovu agendu za neku sitnu udobnost kao naknadu.

Problemi nastaju kad i političari i ljudi oko njih počnu vjerovati u te laži i razviju neke svoje deluzije.

Imamo ih mi u Hrvatskoj na izvoz, o regionu s naslovne fotografije da ne pričamo – ali jučer nas je ipak zatekla količina deluzije koju šire iz samog Kremlja, trenutno ipak svjetskog centra zla broj jedan. U vrlo jakoj konkurenciji, da se razumijemo.

Tako je glasnogovornik Vladimira Putina, Dimitrij Sergejevič Peskov jučer ustanovio sljedeće:

Zapad nije baš dobar s poznavanjem povijesti, kako smo u zadnje vrijeme saznali, ali zato vas i podsjećamo – Rusija nikad u povijesti nikoga nije napala. Rusija, koja je prošla toliko ratova ne želi niti spominjati ratove više, ne želimo niti izgovoriti riječ ‘rat’.

Vidite kako se to radi – kažete potpunu laž, jer Rusija je više nego jednom u povijesti napala neke druge zemlje, mnoge i osvojila, a od nekih i dobila po nosu, ali onda kažete i jednu malu istinu.

Naime, oni doista ne spominju rat. U Ukrajini Rusi po službenom narativu ne ratuju, nego provode specijalnu operaciju. Rat jednostavno ne spominju.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

35.5℃

SW 1.9m/s

34%

1012.5hPA
  Vrijeme oko 20h:
35℃
Pet
31℃
Sub
31℃
Ned
27℃
Pon
28℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno