Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:08
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX  

Izjava dana: Mirotvorci

PODIJELI

Političari diljem svijeta nemaju nikakvih problema uvjeravati ljude u ordinarne laži, bez problema će uvjeravati da je sunce plavo a nebo žuto, i uvijek će se naći dovoljan broj onih koji će širiti njihovu agendu za neku sitnu udobnost kao naknadu.

Problemi nastaju kad i političari i ljudi oko njih počnu vjerovati u te laži i razviju neke svoje deluzije.

Imamo ih mi u Hrvatskoj na izvoz, o regionu s naslovne fotografije da ne pričamo – ali jučer nas je ipak zatekla količina deluzije koju šire iz samog Kremlja, trenutno ipak svjetskog centra zla broj jedan. U vrlo jakoj konkurenciji, da se razumijemo.

Tako je glasnogovornik Vladimira Putina, Dimitrij Sergejevič Peskov jučer ustanovio sljedeće:

Zapad nije baš dobar s poznavanjem povijesti, kako smo u zadnje vrijeme saznali, ali zato vas i podsjećamo – Rusija nikad u povijesti nikoga nije napala. Rusija, koja je prošla toliko ratova ne želi niti spominjati ratove više, ne želimo niti izgovoriti riječ ‘rat’.

Vidite kako se to radi – kažete potpunu laž, jer Rusija je više nego jednom u povijesti napala neke druge zemlje, mnoge i osvojila, a od nekih i dobila po nosu, ali onda kažete i jednu malu istinu.

Naime, oni doista ne spominju rat. U Ukrajini Rusi po službenom narativu ne ratuju, nego provode specijalnu operaciju. Rat jednostavno ne spominju.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno