Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 10:08
Foto: Ranko Suvar / CROPIX  

Izjava dana: Mañana, pomalo i manje festina a više lente

PODIJELI

Španjolska riječ za sutra koju smo stavili u naslov, mañana, je riječ koja se u toj mediteranskoj zemlji koristi baš onako kako mi u Dalmaciji koristimo riječ – pomalo.

I lijep je taj mediteranski običaj iz kojeg je vjerojatno proizašla i poznata latinska poslovica festina lente, tj. požuri polako. Naime, u svakoj žurbi treba biti oprezan i temeljit, ljudi s Mediterana su uvijek sve odradili kad i kako treba, ali u svojem ritmu.

Ali kad je hrvatska vlada u pitanju, stvar ide u drugu krajnost. Na primjeru obnove nakon potresa u Zagrebu i na Banovini alias Baniji se to najbolje vidi. Doista se ide pomalo. Toliko pomalo da je pitanje ide li se uopće.

Jučer je ministar Vili Beroš u Puli okupljene novinare koji su bili puni upita oko nefunkcioniranja zdravstvenog sustava obavijestio kako smo imali neki potres. I da ćemo uskoro krenuti u obnovu. Ajde.

Evo kako je on to sročio:

“Moramo biti spremni na sve. Znate da je Hrvatsku i hrvatski zdravstveni sustav u Zagrebu i okolici, osim covida pogodio i potres. Mi krećemo s izvođenjem radova na obnovi infrastrukture. To će predstavljati dodatni zahtjev za cijeli zdravstveni sustav, jer će se neke bolnice poput Merkura izmjestiti i smanjiti nam kapacitete koje smo imali predviđene za liječenje covid bolesnika”

Ma pomalo, ministre, ima vremena.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 1.9m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno