Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.6℃ | lebić 4.8 m/s
14. lipnja 2024. 14:54
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX  

Izjava dana: Kud bismo došli kad bi ih sve zatvarali?

PODIJELI

Prekjučer je u Gospiću lik izbo nožem ženu i njenog prijatelja, a kako su izašli detalji da je riječ o osobi koja je nekoliko puta prijavljivana zbog prijetnji i obiteljskog nasilja, naravno da se propituje rad pravosudnih organa.

Dakle, još prošlog tjedna isti je tip vezao svoju suprugu nekoliko sati i prijetio joj ubojstvom, a općinska državna odvjetnica Tatjana Šimunić Adamović izvijestila je jučer medije zašto sve u ovom slučaju u postupanju Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću, prema njoj, nije bilo propusta.

Naime, iako ga je policija zbog teških kaznenih djela koja je počinio prošli tjedan i uhitila te mu odredila pritvor, odlukom Općinskog državnog odvjetništva pušten je da se brani sa slobode, odnosno uz mjere opreza.

Kaže lokalna državna odvjetnica kako “u konkretnom slučaju u postupanju Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću nije učinjen propust jer su okrivljeniku u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku izrečene mjere opreza koje su u trenutnim okolnostima ocijenjene adekvatnima”.

Objasnila je kako se procjena donosi od slučaja do slučaja, uz procjenu raznih okolnosti, a onda još dodaje i rečenicu koju treba dobro upamtiti: “kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici”?

I doista, kud bismo došli kad bi se svi nasilnici pritvarali? Možda bismo postali zemlja bez nasilnika?

Pokušajmo zamisliti drugu, još nevjerojatniju situaciju – da zatvaramo sve kriminalce, korumpirane političare, mafijaše, doista – kud bismo došli?

Možda bismo postali dosadna zemlja bez nasilnika, kriminalaca, korumpiranih političara i mafijaša, ali kud bi nas tek to odvelo?

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.6℃

SW 4.8m/s

46%

1015.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
27℃
Sub
28℃
Ned
30℃
Pon
26℃
Uto
27℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno