Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 14.0℃ | jugo 2.0 m/s
20. travnja 2024. 20:57
Foto: Naš Hajduk  

Ima neka t(r)ajna veza: Korčulani Antom Žanetićem zaokružili poseban odnos s Hajdukom

PODIJELI

Otok Korčula s ponosom se može pohvaliti još jednim velikim imenom u parku Za sva vrimena. Legendarni nogometaš Hajduka Ante Žanetić upisan je u park podno zapadne tribine Poljuda, njegovo ime tako će zauvijek ostati uz klub u kojem je ostavio veliki pečat.

Žanetić, koji je bio poznat po nadimku Luli, rođen je u Blatu, a tijekom sedam godina nastupio je za Hajduk ukupno 254 puta i pritom postigao 41 gol. Bio je olimpijski pobjednik 1960. godine, a o kakvom se nogometašu radilo, najbolje će posvjedočiti podatak da je iste te 1960. uvršten u najbolju momčad svijeta, zajedno s velikanima poput Pelea, Ferenca Puskasa i Alfreda Di Stefana.

Njegovi Korčulani stoga nisu niti imali dilemu hoće li ga upisati u Parku. Kako kažu, sve je samo bila stvar tajminga;

Sa Žanetićem smo zaključili našu priču vezanu za upisivanje u Park važnih ličnosti Hajduka s Korčule. Odlučili smo da velika imena poput Lovora Dragojevića i Ante Žanetića samo zajedno možemo upisati u Park te smo se organizirali i našim aktivnostima prikupili sredstva za obojicu i tako ispunili naš cilj, prepričavaju Korčulani.

Sve najveće hajdučke ličnosti s otoka Korčule sada se nalaze u parku Za sva vrimena. Žanetić Luli postao je susjed Vjenceslava Žuvele, glavnog pokretača osnivanja Torcide, Lovora Dragojevića, autora prve Torcidine značke te neponovljivog Olivera Dragojevića.

Korčulani mogu biti i jesu ponosni na činjenicu da je njihov otok dao toliki broj tako značajnih osoba za voljeni klub.

A kako mlađe generacije čuvaju uspomenu na njih i tu neraskidivu vezu s Hajdukom? U parku Za sva vrimena pored svih nabrojenih već se nalazi i Društvo prijatelja Hajduka Korkyra, kao i mnogi pojedinci. Posljednjeg vikenda u siječnju Korčula se istaknula po čak pet paralelnih akcija učlanjivanja, tijekom kojih je više od 250 navijača pečatiralo svoju pripadnost Hajduku za 2023. godinu.

U ovom trenutku DPH Korkyra broji 680 članova, a budući da smo tek ušli u drugi mjesec, jasno je da s pravom imaju velike ambicije od ove godine.

Naš otok se i ponaša u skladu s time da je iznjedrio legende vezane za klub pa nas tako i veseli činjenica kako se ta tradicija nastavlja i kroz brojku ljudi koji žele biti dio Hajdučke obitelji i koji ne napuštaju Hajdučku tradiciju. Prošle godine smo oborili rekord članstva za skoro duplo, a ove godine očekujemo da naš otok može stići i do tisuću članova. Ovim putem pozivamo sve stanovnike Korčule da se učlane i budu dio prgave familije – pozvali su iz Društva prijatelja Hajduka Korkyra na učlanjivanja u Hajduk.

NH

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

14.0℃

SE 2.0m/s

55%

1008.7hPA
  Vrijeme oko 20h:
13℃
Ned
13℃
Pon
15℃
Uto
14℃
Sri
9℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno