Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 35.5℃ | lebić 1.9 m/s
18. srpnja 2024. 21:30
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX  

Igre prijestolja u hrvatskom nogometu izbile umirovljenog policajca

PODIJELI

Imperija je uzvratila udarac, struja Zdravka Mamića poprilično je jednostavno riješila nastojanja Kreše Antolića da postane novi maksimirski vožd. I dok se u načelu ne bavimo previše Dinamom na ovom portalu, ovo je bitan događaj za čitav domaći nogomet pa se ipak moramo kratko osvrnuti.


Mjesecima traje mantra prije svega Dinamovaca i dijela medija kako Zdravko Mamić gubi utjecaj na klub u Maksimirskoj. Bio je to dio unutrašnjih želja ljudi, koji su željeli drukati za klub, a nisu baš htjeli da je Zdravko na čelu toga. Mediji su pak postali saveznik nove struje iz nekih svojih unutarnjih želja, koje je možda bolje ne spominjati, opet će se “kolege” ljutiti. I sam Mamić je izlazio u javnost s izjavama kako ga žele najuriti. A izgleda da je ispod stola rješavao problem prevratnika, pokazavši još jednom da je kao riba u vodi u tim igrama prijestolja, bile u klubu ili čitavom nogometu.


I može se sad raspredati zašto je sada došlo do obračuna koji to na kraju niti nije. Jer sad se čini kako će Antolić šaptom pasti. Možda iznenadi kakvim manevrom sljedećih dana, ali nekako su mu tanke nade, rekli bi. Ono što se nameće kao okidač ove akcije vjerojatno su novci. U sljedećih nekoliko tjedana u Dinamo bi najprije trebali doći novci od reprezentativaca angažiranih na Svjetskom prvenstvu, uskoro su i isplate europskih natjecanja, a dosta je izvjesno da će Joško Gvardiol ostvariti veliki transfer ili ove zime ili na ljeto, velikani nogometa su shvatili da se radi o generacijskom talentu u obrani. Obzirom na ugovor s RB Leipzigom, Dinama čeka velika isplata. Previše je to novaca da bi Mamić dopustio da njime mešetare oni koji nisu uz njega.


Pomalo bizarno, ali kratkoročno bi navijačima Hajduka ova promjena trebala biti dobra. Jer iz Maksimira odlazi struja koja je voljela raditi probleme navijačima stvaranjem incidentnih situacija, nametanjem glupih ograničenja za gostovanja. Dugoročno, što ovo znači za domaći nogomet? Besmisleno je sada predviđati, što je Mamiću u glavi često niti on sam ne zna u svojoj konfuziji, kako bi drugi znali. Ono izvjesno je da je vožd pokazao tko je još uvijek Glava.


I za kraj, da se osvrnemo na jednu tragikomičnu medijsku tezu. Gdje se sada Antoliću uzima za zlo da je odlučio kako Dinamo neće potraživati novce od Mamića, koje je prema optužnici isisao iz kluba. Pri čemu se zaboravlja da je takvu odluku potvrdila ta ista skupština koja je sada umirovljenom policajcu pokazala palac dolje.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

35.5℃

SW 1.9m/s

34%

1012.5hPA
  Vrijeme oko 20h:
35℃
Pet
31℃
Sub
31℃
Ned
27℃
Pon
28℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno