Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:06
Foto: Dusko Marusic / CROPIX  

I Istra želi fair play na nogometnim terenima

PODIJELI

Na Tweeter postu kolege Antonia Juričića iz Slobodne Dalmacije o izjavama Lukše Jakobušića razvila se jučer zanimljiva rasprava koja je dovela čak i do reakcije jednog drugog kluba iz HNL-a. Sramežljive reakcije, ali ipak reakcije.

Dakle, na Juričićev post kako je Hajduk napokon reagirao odgovorio je jedan nenavijač splitskog kluba navodeći kako bi bilo super da i drugi klubovi u ligi daju komentar na izjave šefa Sudačke komisije, koje je nazvao skandaloznima. Tagiralo se potom sve klubove, više onako iz fore, zapravo reakcija u domaćoj močvari nije bila očekivana. I onda šok, sa službenog profila NK Istre ipak upis.

Mi želimo fair play na terenu od strane svakog, i za to se zalažemo. Sport nas spaja i ujedinjuje. Znate da smo još premaleni…

Mnogi će kazati da nisu zapravo ništa konkretno kazali, ali treba uzeti u obzir kontekst domaćeg nogometa. Što je najbolje opisano u posljednjoj rečenici izjave. Mali klubovi se boje, a mali su zapravo svi osim Dinama i Hajduka, svakog iz svojih razloga. Nastojanja Osijeka da izađe iz ove veće skupine za sada se ne pokazuju uspješnima, koliko god na trenutke ukazivali želju da se otmu centru moći. I svi ti mali se za sada boje glasno iskazati nezadovoljstvo. Dio njih je i potpisao pakt s vragom, pa im se i ne isplati.

Kad se pogleda tako, ovaj potez Istre jeste malen, ali je bitan. Dok se svi ne riješe straha, a to neće ići preko noći, nekog uspjeha neće biti. Zaokreta koji bi spasio domaći nogomet iz ralja jedne interesne skupine. Sam Hajduk teško će to srušiti, nije nemoguće, ali je jako teško. Uspjeh je realan samo u dva slučaja. Ako nastane kritična masa klubova kojima je dosta ovakvog stanja ili ukoliko se sustav uruši izunutra zbog borbe oko prijestolja. Stoga, jedan lajk za Istru. Mali, ali lajk. Oni su za sada jedini koji su javno kazali kako žele bar fair play.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno