Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.2℃ | bura 6.4 m/s
24. rujna 2023. 12:35
Foto: Goran Mehkek / CROPIX  

HNS: Odluka Šibenika o prodaji ulaznica nije nepropisna

PODIJELI

Dobili smo novi odgovor od glasnogovornika Hrvatskog nogometnog saveza, Tomislava Packa vezano za naš upit oko kršenja propisa Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Evo cijelog odgovora:

“Poštovani,

odgovor koji smo Vam poslali je imao za cilj pojasniti kako je svaki nogometni klub u svojstvu domaćina ujedno i organizator utakmice, a time ujedno i odgovorna pravna osoba koja u suradnji, prvenstveno s policijom, a onda i Hrvatskim nogometnim savezom pridržavajući se svih ranije navedenih odredbi je dužna osigurati sigurno javno okupljanje u ovom slučaju javnu (športsku) priredbu.

Sukladno Zakonu o javnom okupljanju, članak 31., odgovornost je isključivo na domaćinu.

Članak Disciplinskog pravilnika na koji se pozivate se ne može primijeniti na klub domaćin jer su sve poduzete radnje u skladu s ranije navedenim odredbama, smatramo da se ne radi o regionalnoj ili bilo kojoj vrsti diskriminacije. Domaći klub donio je odluku o provođenju politike prodaje ulaznice koja je predmet Vašeg upita, za sva ostala pitanja ljubazno Vas molimo da kontaktirate organizatora odnosno HNK Šibenik.

Zaključno, konkretna odluka HNK Šibenik nije u suprotnosti s Disciplinskim pravilnikom.“

Nemamo što dodati na ovaj odgovor, kao ni na naš prethodni članak, osim da će valjda netko od dionika prijaviti cijeli slučaj, pa će se situacija razjasniti, jer ukoliko ovakva odluka opstane, onda nas može očekivati još puno sličnih odluka u raznim sferama života koje će ograničavati prava jednih nauštrb drugih.

Navijači su uvijek bili pogodna skupina za takve eksperimente.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

19.2℃

NE 6.4m/s

55%

1014.3hPA
  Vrijeme oko 14h:
23℃
Pon
29℃
Uto
31℃
Sri
25℃
Čet
24℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno