Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 24.4℃ | tramontana 2.1 m/s
25. lipnja 2024. 09:59
Foto: Duje Klaric / CROPIX  

Hit dana – Umjesto komentara američkih izbora

PODIJELI

U SAD-u su održani midterm elections, kod nas u zadnje vrijeme prevođeni kao međuizbori, a riječ je o izborima za Senat i Kongres koji se tradicionalno održavaju na polovici mandata predsjednika.

I nećemo previše analizirati te izbore, ne vidimo iz hrvatske perspektive veliku razliku, koliko god retorika bila različita i koliko god moderni republikanci imali poprilično retrogradnu retoriku, vanjska politika te države se zapravo ne mijenja gotovo nikad i uvijek je usmjerena isključivo na svoje interese.

Ono što nam je privuklo pažnju jest najava aktualnog predsjednika Bidena, a i njegovog prethodnika Trumpa kako će se najvjerojatnije ponovo kandidirati za tu funkciju za dvije godine.

I sad moramo biti jako pažljivi i ne uvrijediti starije, jer znamo puno vitalnih i lucidnih ljudi u devetom ili čak desetom desetljeću života, ali nekako nam ova dvojica ne ulijevaju povjerenje, a uz to – Biden će za dvije godine imati osamdeset i jednu godinu, a njegov potencijalni protukandidat tek tri manje, a nama je pala na pamet pjesma Đoleta Balaševića, koji je svojedobno pjevao o “zlim dedacima“, koji su podigli nosine.

I popale cijeli svijet, jer jedan drugi organ… Ma uostalom, ukoliko i niste nikad slušali Panonskog mornara – poslušajte, isplati se.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

24.4℃

N 2.1m/s

74%

1011.5hPA
  Vrijeme oko 2h:
21℃
Sri
24℃
Čet
21℃
Pet
22℃
Sub
24℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno