Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 14.2℃ | jugo 8.1 m/s
1. ožujka 2024. 19:16
Foto: Duje Klaric / CROPIX  

Hit dana – Umjesto komentara američkih izbora

PODIJELI

U SAD-u su održani midterm elections, kod nas u zadnje vrijeme prevođeni kao međuizbori, a riječ je o izborima za Senat i Kongres koji se tradicionalno održavaju na polovici mandata predsjednika.

I nećemo previše analizirati te izbore, ne vidimo iz hrvatske perspektive veliku razliku, koliko god retorika bila različita i koliko god moderni republikanci imali poprilično retrogradnu retoriku, vanjska politika te države se zapravo ne mijenja gotovo nikad i uvijek je usmjerena isključivo na svoje interese.

Ono što nam je privuklo pažnju jest najava aktualnog predsjednika Bidena, a i njegovog prethodnika Trumpa kako će se najvjerojatnije ponovo kandidirati za tu funkciju za dvije godine.

I sad moramo biti jako pažljivi i ne uvrijediti starije, jer znamo puno vitalnih i lucidnih ljudi u devetom ili čak desetom desetljeću života, ali nekako nam ova dvojica ne ulijevaju povjerenje, a uz to – Biden će za dvije godine imati osamdeset i jednu godinu, a njegov potencijalni protukandidat tek tri manje, a nama je pala na pamet pjesma Đoleta Balaševića, koji je svojedobno pjevao o “zlim dedacima“, koji su podigli nosine.

I popale cijeli svijet, jer jedan drugi organ… Ma uostalom, ukoliko i niste nikad slušali Panonskog mornara – poslušajte, isplati se.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

14.2℃

SE 8.1m/s

69%

1007.3hPA
  Vrijeme oko 16h:
14℃
Sub
14℃
Ned
15℃
Pon
11℃
Uto
14℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno