Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 33.3℃ | lebić 2.2 m/s
19. srpnja 2024. 19:53

Hit dana: Ja nisam rođen, više sam ispao

PODIJELI

Na današnji dan prije 43 godine je izašao, po većini ikad objavljenih rang lista koje se bave takvim stvarima – jedan od najboljih rock albuma svih vremena. The Clash su izdali – London calling.

Clash je jedan od važnijih punk bendova u povijesti, a zanimljivo je da su ih gotovo svi hard core sljedbenici tog pravca smatrali izdajicama koji su se prodali kad su objavili ovaj album.

I činjenica jest da je London calling najmanje punk album, ima tu svega, od klasičnog rocka, bluesa, rockabillyja, preko reggaea i njegove ubrzane verzije – ska.

Naime, punk je u svojoj osnovi nastao kao reakcija na društvene nepravde, svirali su ga uglavnom ljudi koji su imali nešto za reći, glazba i kvaliteta sviranja je bila u drugom planu, ali neminovno su se rastom popularnosti i činjenicom da stalno sviraju, pojedinci – naučili svirati.

U svakom slučaju, London calling je doista velik i važan album, autoru ovog članka vjerojatno i jedan od tri najvažnija u životu, a za hit dana smo odabrali pjesmu čiji stih smo naveli u naslovu, koji je u našim krajevima parafrazirao i popularizirao Željko Brodarić – Jappa u svojoj pjesmi o majmunu koji radi što već radi

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

33.3℃

SW 2.2m/s

51%

1010.0hPA
  Vrijeme oko 20h:
31℃
Sub
31℃
Ned
29℃
Pon
28℃
Uto
30℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno