Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.7℃ | lebić 1.8 m/s
12. travnja 2024. 16:15

Hit dana: Ja nisam rođen, više sam ispao

PODIJELI

Na današnji dan prije 43 godine je izašao, po većini ikad objavljenih rang lista koje se bave takvim stvarima – jedan od najboljih rock albuma svih vremena. The Clash su izdali – London calling.

Clash je jedan od važnijih punk bendova u povijesti, a zanimljivo je da su ih gotovo svi hard core sljedbenici tog pravca smatrali izdajicama koji su se prodali kad su objavili ovaj album.

I činjenica jest da je London calling najmanje punk album, ima tu svega, od klasičnog rocka, bluesa, rockabillyja, preko reggaea i njegove ubrzane verzije – ska.

Naime, punk je u svojoj osnovi nastao kao reakcija na društvene nepravde, svirali su ga uglavnom ljudi koji su imali nešto za reći, glazba i kvaliteta sviranja je bila u drugom planu, ali neminovno su se rastom popularnosti i činjenicom da stalno sviraju, pojedinci – naučili svirati.

U svakom slučaju, London calling je doista velik i važan album, autoru ovog članka vjerojatno i jedan od tri najvažnija u životu, a za hit dana smo odabrali pjesmu čiji stih smo naveli u naslovu, koji je u našim krajevima parafrazirao i popularizirao Željko Brodarić – Jappa u svojoj pjesmi o majmunu koji radi što već radi

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.7℃

SW 1.8m/s

33%

1025.8hPA
  Vrijeme oko 17h:
25℃
Sub
25℃
Ned
24℃
Pon
20℃
Uto
20℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno