Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 24.4℃ | tramontana 2.1 m/s
25. lipnja 2024. 09:37
screenshot Youtube  

HIT DANA: Di si bija devseprve, kad je punk bio živ?

PODIJELI

Na današnji dan, prije točno 31-u godinu, Kurt Cobain, Crist Novoselic i Dave Grohl su, kao apsolutna svjetska senzacija nastupili na BBC-ovom showu “Top of the pops“. U vrh zanimanja svjetske glazbene mladeži izbacio ih je album “Nevermind“, a najviše naslovni singl s tog albuma – “Smells like a teen spirit“, koji je tih dana s MTV-a istisnuo u to doba neprikosnovenog Michaela Jacksona.

I baš tu pjesmu – u tom trenutku devetu na njihovoj top-listi su ljudi s BBC-a htjeli da Nirvana snimi uživo u njihovu studiju, i to po svojim ustaljenim pravilima – naime, od svih bendova se tražilo da pjevaju na matricu.

Drugim riječima, instrumenti su na bini bili samo rekviziti za ukras, ali anarhistički nastrojenim momcima iz američke države Washington to baš i nije sjelo, a kao rezultat smo dobili raritetnu izvedbu tog bezvremenskog hita koji je koji mjesec ranije poprilično promijenio glazbenu mapu svijeta.

Naime, momci su očito ne svirali svoje gitare, a Kurt Cobain je, osim što je cijelu pjesmu otpjevao zapravo u stilu zvuka zavijanja trake, promijenio i uvodne stihove pjesme – umjesto “Load up on guns, bring your friends”, otpjevao je “Load up on drugs, kill your friends”.

Pogledajte video, u njemu nakon pjesme možete vidjeti i kratki isječak u kojem snimatelj pokušava otkriti tko je krivac za promjenu aranžmana.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

24.4℃

N 2.1m/s

74%

1011.5hPA
  Vrijeme oko 2h:
21℃
Sri
24℃
Čet
21℃
Pet
22℃
Sub
24℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno