Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:04
Foto hajduk.hr  

Hajduk s 2:0 prošao Mladost Ždralove, Sentić obranio penal

PODIJELI

Golovima Mlakara u 33. i Melnjaka u 38. minuti Hajduk je prošao osminu finala Kupa Hrvatske, pobjedivši Mladost Ždralove. Osobito impresivan je bio gol Melnjaka, bomba s nekakvih 18-19 metara koja se od stative odbila u gol.

Bio je ovo susret u kojem je očigledna nakana Mislava karoglana bila da sve održi pod kontrolom, bez nepotrebnog stresa. Zato je Hajduk manje bezglavo jurcao naprijed, a više držao posjed. Jasno, to je dovelo do toga da prilika i nije bilo na razbacivanje. Dapače, do 33. minute lopta nije došla do Livaje u opasnoj zoni. No, u 33. jeste, jedna rolica unutar kaznenog prostora, centaršut lijevom nogome, Mlakar se samo naklonio za gol.

U jednom trenutku prijetilo je ubacivanje nervoze u dvoboj, jer je nakon jednog starta Aweziema na loptu sudac svirao penal. Da na Kupu postoji VAR vjerojatno bi se bar pet minuta gledalo je li prvo igrao glavom ili rukom, ali dobro, nema se što zamjeriti sucu, nema VAR-a, na njemu je bilo da u desetinki procjeni što se dogodilo. No, Sentić je omogućio da se bez nervoze ode u završnicu, obranilo je kazneni udarac. Osim tog udarca, Ždralovi su samo još jednom ušli u kazneni prostor Hajduka u aktivnoj igri, bilo je to u 30. minuti.

Od zanimljivosti zabilježimo da je Karoglan na desnom beku probao mladog Pukštasa, odigrao je čitav susret, nije nešto oduševio, ali nije imao ni propust. Livaja i Krovinović su pak odigrali po 75. minuta ovog dvoboja. I to je to, sad treba čekati protivnika u četvrtfinalu.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno