Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 24.4℃ | tramontana 2.1 m/s
25. lipnja 2024. 10:37
Foto: Tom Dubravec / CROPIX  

Hajduk duže bez Kalinića, Sentiću prilika da se dokaže

PODIJELI

Hajduk će duže vrijeme biti bez Lovre Kalinića na golu, pokazalo se da su u utakmici s Lokomotivom otišli križni ligamenti na koljenu. Radi se o teškoj sportskoj ozljedi. Najčešće oporavak u takvom slučaju ne traje kraće od šest mjeseci. Što bi značilo da se Kalinića neće imati na dispoziciji do posljednje četvrtine prvenstva.

Kapetan Hajduka jučer je poslao i poruku preko svog Instagrama, pokazao je da nije klonuo duhom. Kako kaže, i teže ozljede su nažalost sastavni dio sporta. I najavljuje povratak, uz opasku kako se za Hajduk ne treba brinuti. Da je uvijek imao sjajne golmane.

A to će sada morati pokazati Karlo Sentić. Momak koji je uglavnom kroz posudbe gradio svoju golmansku reputaciju. I koji je u dosadašnjih šest nastupa od prve minute pokazao da definitivno ima štofa. Uostalom, u gostujućoj pobjedi nad Varaždinom je uz Livaju bio ključan igrač, a i ovaj je vikend s dvije velike obrane spasio bar bod protiv Lokomotive. Zasigurno nije na ovakav način htio zasjesti na poziciju startne jedinice, no ovo su situacije u karijerama sportaša kad mogu pokazati da su za vrhunske domete.

Ono što sigurno možemo kazati je da će se popraviti Hajdukov izlazak iz posljednje linije. Činjenica je da je Sentić mnogo bolji u igri nogom od Kalinića i to sad otvara dodatne opcije za ovaj segment igre. Neće ga se koristiti kao Zeleniku u Varaždinu, koji pola utakmice provodiv na 20-tak metara od gola, Karoglan je pokazao da ne stremi nekim hrabrijim rješenjima. Ali svakako će mu olakšati taj izlazak iz obrane. Defitivno se sad ima opcija za više kombinatorike.

Dvije utakmice čekaju Hajduka do nebulozno duge stanke, uzrokovane smiješnim Svjetskim prvenstvom. Nakon toga ide pauza u kojoj će se morati posložiti redovi, ali i uigrati opcije koje uključuju više sudjelovanja golmana u igri.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

24.4℃

N 2.1m/s

74%

1011.5hPA
  Vrijeme oko 2h:
21℃
Sri
24℃
Čet
21℃
Pet
22℃
Sub
24℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno