Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | pulenat 2.5 m/s
17. lipnja 2024. 00:28
Foto hajduk.hr  

Hajduk došao do brojke od 90 tisuća članova

PODIJELI

Hajduk je danas došao do brojke od 90 tisuća članova u ovoj godini. Nestvaran je to broj u kontekstu domaćeg nogometa, a i u europskim uvjetima radi se o respektabilnoj brojci, koju teško postižu klubovi koji nisu planetarni mamac. Poput Barcelone, Reala, Bayerna, Borussije Dortmund. Hajduk se dakle ovim brojkama zapravo jako približio ovim velikanima.

Bespredmetno je to uspoređivati s ostalima u Hrvatskoj, ali jednu usporedbu treba ovdje udariti. A to je novčana. Obično je do trećine učlanjenih maloljetno ili starije od 65 godina, dakle plaćaju 50 kuna članstvo. Što preračunato sve znači da Hajduk ove godine na ime članarina je dobio oko sedam i pol milijuna kuna. Kad se izuzme TV ugovor i prodaja igrača, zapravo je jako malo drugih klubova koji toliki novac zarade svim drugim aktivnostima. I to je Hajdukova prednost pred drugima u Hrvatskoj i regiji.

Sad se zapravo samo treba iščekivati 2023. godinu i vidjeti je li moguć taj iskorak da članstvo dohvati 100.000 ljudi. Čisto simbolički, mnogo bi to značilo. Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić početkom ove godine kazao je kako očekuje 50 tisuća članova. Brojke su skoro duplicirane u odnosu na očekivanje, tako da su očekivanja za novu godinu i veća.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.8℃

W 2.5m/s

48%

1011.2hPA
  Vrijeme oko 23h:
23℃
Uto
25℃
Sri
26℃
Čet
23℃
Pet
25℃
Sub
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno