Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.7℃ | lebić 1.8 m/s
12. travnja 2024. 16:07
Foto: Trafika.hr  

Garaže na pogon umarella – zašto gradnja na splitskim Lokvama ide tako sporo?

PODIJELI

Novinarski bi bilo na ovu temu nazvati izvođače radova, investitora, saznati koji su točni rokovi, zašto je dojam da sve sporo ide, ali kako ste već navikli – Trafika nije takav portal.

Bavimo se meritumom stvari.

Izgradnja garaže na splitskim Lokvama je započela 5.prosinca prošle godine. Prije više od mjesec dana. Rok izgradnje je, kaže se u objavi Split Parkinga – sedam mjeseci “od uvođenja izvođača u posao“, ma što to značilo.

Računamo da je onda kad je počelo uklanjanje postojećeg igrališta izvođač uveden u posao, a možda i griješimo.

Jer, kako vidite na (danas snimljenim) fotografijama uz ovaj članak, u ovih mjesec dana se osim uklanjanja igrališta i stabala maslina oko njega nije učinilo praktično – ništa.

Foto: Trafika.hr

Amateri smo u građevini, ali dojam je da je do sada odrađeno posla koji bi u nekom normalnom tempu trajao možda dva do tri dana. Kako već tjednima na ovom gradilištu glumimo umarelle, pa s rukama na leđima gotovo svakodnevno obilazimo gradilište, možemo potvrditi da smo rijetko naišli na neke ozbiljnije radove.

A možda doista griješimo. Možda izvođač još nije uveden u posao, tko će ga znati.

U svakom slučaju, ovakav posao se (pitali smo pametnije od nas) u naprednijim zemljama obavi u maksimalno dva do tri mjeseca. Kod nas su rokovi u pravilu duži, a rijetko se i takvi ispoštuju.

I to je meritum stvari. Nama je normalno da se sa svime oteže, da se radi malo i sporo, bez obzira koga to inkomodiralo.

A ovdje ćemo baš onako populistički zaključiti koga se inkomodira u ovom slučaju – dok ovaj projekt ne bude gotov, djeca u ovom kvartu su bez svojeg igrališta. Zar se ne brinemo za našu djecu?

Šetat ćemo oko igrališta/garaže i dalje i pratiti radove s rukama na leđima. U talijanskoj regiji Emilia-Romagna te ljude nagrađuje za nadzor radova, kod nas je običaj jednako star, samo čekamo još da se formalizira suradnja.

Foto: Trafika.hr

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.7℃

SW 1.8m/s

33%

1025.8hPA
  Vrijeme oko 17h:
25℃
Sub
25℃
Ned
24℃
Pon
20℃
Uto
20℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno