Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 09:50
Foto: Guillaume Périgois on Unsplash  

EU izbori kao prilika za najbolje uhljebljenje: Odabrali smo svojih dvanaest

PODIJELI

Jučer su kroz Hrvatsku nekako neprimjetno prošli izbori za EU parlament, tek otprilike svaki peti birač je odlučio izaći na birališta i odabrati kojih će dvanaest tipova primati apanažu od desetak tisuća eura mjesečno plus valjda još toliko za troškove.

I odabrali su – ravno polovica će ih dolaziti iz HDZ-a, za kojeg je glasalo nešto manje od 35% birača, četvero zastupnika dolazi s liste SDP-a, koji je dobio otprilike 26% glasova, DP u Bruxelles šalje novu zvijezdu na političkom nebu dobivši gotovo 9% glasova, a u parlament će i jedan zastupnik iz stranke Možemo, čija je lista dobila nešto manje od 6%.

Zanimljivo je napomenuti da je lista stranaka okupljenih oko IDS-a dobila tek dvije tisuće glasova manje od Možemo, a iako je prošla prag – nije dobila zastupnika.

Ono što je zanimljivo jest da su neki davno zaboravljeni asovi poput Mislava Kolakušića, Ivana Vilibora Sinčića i Ladislava Ilčića ostali bez plaće od pet znamenaka i nije im baš sjelo.

Razumijemo ih, sad će trebat i radit nešto. Valjda su pametno ulagali taj višak kojeg su zaslužili u proteklih nekoliko godina.

Neće valjda i oni majkama na grbaču sad.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 1.9m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno