Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 24.3℃ | bura 2.2 m/s
19. lipnja 2024. 08:12
Foto: Robert Matić / hajduk.hr  

Dvanaesti ponedjeljkom: Želje i pozdravi

PODIJELI

Ovo je valjda najgori period za pratiti Hajduka, iako bi zapravo trebao biti najzanimljiviji dio, jer sve ono što će se događati naredne sezone svoj korijen će imati u odlukama koje se donose ovih dana.

Naravno, do informacija, pritom mislim na informacije, ne na nabadanje s glasinama i naslovnice koje su na Poljud već dovele desetak što međunarodnih legendi, što nekih opskurnih likova koji su valjda ćevapima platili neku promociju nekome – je gotovo nemoguće doći.

Uz sve to dolazi sezona kiselog kupusa, koji je popriličnom broju navijača Hajduka već odavno prekiseo, makar bio i onaj njemački sauerkraut, sa sve senfom, kobasicama i vrhunskim pivom.

Za sad smo danas dobili službenu objavu onog što smo s popriličnom sigurnošću mogli pretpostaviti – Hajduk napuštaju Mikanović, Odjidja Ofoe i Čuić, uz standardnu zahvalu i puno sreće i uspjeha u životu i nastavku njihovih karijera… Ovdje ide digresija – čekam koliko će proći da nam Čuić i Mikanović negdje uzmu bodove, pa da čitamo vapaje “a nama nisu valjali”.

Ono što čekamo jest novi trener, Nikola Kalinić je na predstavljanju zadao rok do konca ovog tjedna, svi se nadamo da će to biti i ranije, jer u pravu rekonstrukciju momčadi ići bez sudjelovanja onog koji će ih trenirati i voditi kroz sezonu (cijelu, a nadamo se i duže) nema baš puno smisla, znamo to već iz gorkog iskustva.

Dobili smo i lijep oproštaj Kalinićevog prethodnika, Mindaugasa Nikoličiusa, koji je za Slobodnu Dalmaciju odradio pozdravni razgovor s puno lijepih želja i malo konkretnih odgovora, ali to su već tempi passati, a (ne)popularni Litavac je, dojam je, ostao zakopčan – u interesu kluba, što je lijepo od njega, pod uvjetom da sve dojmove i procjene podijeli s nasljednikom, što je i najavio.

U međuvremenu smo saznali i da ćemo na gostovanje dogodine na Šubićevac, a ne na Gradski Vrt ili gdje bi već onaj lik odlučio igrati, a moram priznati da mi je intimno ipak draže da će u ligu ući kakav takav – klub, s kakvim takvim – navijačima i kakvim takvim – stadionom.

Bit će ovo dugo ljeto, s puno iščekivanja, ali moram priznati da sam neobično miran, jer doista sam uvjerenja da imamo vrlo dobar kostur momčadi i da s nekoliko ciljanih pojačanja, pokojom prinovom i pravim trenerom koji će donijeti ispravan gard možemo napokon biti pravi.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

24.3℃

NE 2.2m/s

50%

1016.0hPA
  Vrijeme oko 8h:
27℃
Čet
30℃
Pet
32℃
Sub
28℃
Ned
25℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno