Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 34.6℃ | lebić 3.8 m/s
16. srpnja 2024. 16:27
Foto: Robert Matić / hajduk.hr  

Dvanaesti ponedjeljkom: Vežite se, polijećemo

PODIJELI

Gotovo je napokon s ovom pauzom. Ovog tjedna kreće ono pravo, a počelo je baš očekivano.

Hajduk je odigrao nekoliko loših utakmica na pripremama i bez obzira što se igralo protiv vrlo kvalitetnih protivnika i bez obzira što je rezultat pripremnih utakmica važan otprilike kao utjecaj oporbe u saboru na odluke vlade, dovoljno je to bilo za nervozu na društvenim mrežama.

Volim društvene mreže, doista ih volim, jer su uvid u ono što bi ova zemlja mogla biti, jer ima otprilike 4 ili 6 posto onih razumnih koji se trude nešto pametno reći.

A onda vas preplavi ono sve ostalo sa društvenih mreža i onda ostavite svaku nadu u bolje sutra i bude nekako lakše živjeti s tom spoznajom.

Nakon besmisleno nevažnih, ali činjenično lošijih rezultata, došla je i besmislena histerija sa skupim pretplatama, iako mi je jedan dragi prijatelj poslao link po kojem ispada da je godišnja ulaznica za Slaven Belupo skuplja nego pretplata za sjever Poljuda. A samo 20-ak % jeftinija od one za istok Poljuda.

Napomenimo da stadion Ivan Kušek-Apaš ima samo zapadnu tribinu, pa možda stvari nisu za usporedbu.

Onda se dogodio i ovaj zadnji „slučaj“, koji će očito imati i sudski epilog.

Zanimljivo je kako se oko svakog Dinamovog protivnika u tjednu prije utakmice nešto zakuha, jeste li to primijetili? Kad igraju s Rijekom, izađe da kupuju Drmića, kad igraju s Osijekom, odjednom se spominje Bjeličin povratak na maksimirsku klupu, a kad igraju s Hajdukom, tema ima više nego dovoljno.

Ono što mene najviše zanima je kako će izgledati putovanje navijača Hajduka prema Zagrebu i ulazak na stadion u subotu navečer. I kako će izgledati povratak.

Biti će vruće, biti će gužva na autocesti, nadam se da barem u srcu sezone nikome neće pasti na pamet zatvarati benzinske postaje, ali s obzirom da je još jednom organizator utakmice GNK Dinamo, a za osiguranje zadužena PU Zagrebačka, nisam optimist.

Nisam optimist ni oko rezultata, ali to ste već navikli, ja si jednostavno zbog godina i slabog srca ne smijem dopuštati optimizam, nisam fizički spreman za prevelika razočaranja, doslovno.

Zato sam počeo s treninzima prije koji dan i mogu vam reći da u meni tinja neki mali glasić koji mi negdje iz primozga stalno urla „prestani s tim, zgazit ćemo sve“.

I sve je glasniji, ali ne dam se još. Nećemo. Ili hoćemo, jedno od to dvoje.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

34.6℃

SW 3.8m/s

38%

1010.2hPA
  Vrijeme oko 14h:
37℃
Sri
37℃
Čet
36℃
Pet
31℃
Sub
32℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno