Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.2℃ | bura 6.4 m/s
24. rujna 2023. 15:41
Foto: Tom Dubravec / CROPIX  

Dvanaesti ponedjeljkom: Špurijus ili optimist s iskustvom

PODIJELI

Pokušavam izbjegavati komentare pod tekstovima, ali kako pazim na higijenu na društvenim mrežama, a svaki članak o Hajduku je uvijek mamac za trolove, malo što mi na koncu promakne.

Pa sam primijetio kako su nakon zadnjeg komentara od subote mnogi prigovorili optimizam u tekstu, iako u njemu doslovno piše kako je mene poslovično strah da već u srijedu momci iz Guimaraesa ne pokažu da su sasvim dobri, pa da ovo polijetanje što se Europe tiče bude kratkog daha.

I da, doista me strah, jer gubili smo mi i od puno lošijih protivnika nakon prednosti od dva gola razlike, čak i na domaćem terenu.

S druge strane, imam povjerenja u ovu momčad, način na koji je selektirana i vođena, pa na koncu nisam siguran je li taj strah samo uvjetni refleks nakon svih tih razočarenja, je li ga ispoljavam samo radi špurijusa, da ne ureknem nešto, ili sam samo po prirodi pesimist. Drugim riječima, optimist s iskustvom.

Ono u što sam siguran jest da je Hajduk dobar. I čak ni eventualno ispadanje u Guimaraesu prekosutra to uvjerenje neće promijeniti, a kamoli vjerojatno ispadanje dva tjedna kasnije od momčadi koja ravnopravno igra s najjačim klubovima svijeta.

Momčad se polako kompletira, čak i u slučaju da se ostvari neki od izlaznih transfera koji se najavljuju, nemam dvojbi da struka nema spremno rješenje.

U svakom slučaju, Hajduka čeka teško gostovanje, tu ne smije biti dvojbe, ali očito su ga u klubu shvatili vrlo ozbiljno, jer na put se ide dva dana ranije, a na koncu, u momčad se i vraćaju neki od onih koji su nedostajali prošlog tjedna.

Ipak, nemojmo smetnuti s uma da je za Hajduk najvažnija utakmica ovog tjedna ona koja se igra tri dana kasnije u Maksimiru, to je mjerilo koje želimo vidjeti, eventualna pobjeda bi praktično značila da se Hajduk već na početku sezone odlijepio od konkurencije.

A to je situacija u kojoj Hajduk nije ozbiljnije bio već desetljećima.

p.s. Hajduk je objavio kako je prešao brojku od deset tisuća pretplatnika, ali smatram da to nije vijest – vijest će biti kad pređe petnaest tisuća.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

19.2℃

NE 6.4m/s

55%

1014.3hPA
  Vrijeme oko 14h:
23℃
Pon
29℃
Uto
31℃
Sri
25℃
Čet
24℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno