Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 27.1℃ | jugo 0.9 m/s
21. srpnja 2024. 02:23
Foto: Robert Matić / hajduk.hr  

Dvanaesti ponedjeljkom: Nikola, vrime je

PODIJELI

Hajduk prvu utakmicu sezone, naravno odmah najvažniju – igra za manje od tri tjedna, pripreme su u punom jeku, a sam trener kaže da mu trebaju pojačanja. Uz Rakitića, koji je po našim informacijama praktično već tu negdje na onim gradelama, te Džeku koji uopće nije tako daleko, trebat će još barem dva ili tri ozbiljna pojačanja ako se namjerava napokon ostvariti cilj ulaska u grupnu fazu evropskog natjecanja.

Povratkom iz Slovenije se očekuje priključivanje Perišića (i Rakitića) momčadi, što je taman zadnji trenutak da budu spremni za početak sezone. Svi koji dođu naknadno će morat proći onaj period prilagodbe i uigravanja, tako da je u narednih nekoliko dana ključno da Nikola Kalinić odradi svoj dio posla kvalitetno.

Nisu to jednostavne stvari niti je sve uvijek moguće odraditi brzo i po idealnim planovima, ali da je lako, onda bi pisali o nekom drugom klubu.

Kvaka 22 je vjerojatno u tome da ipak puno toga ovisi i o prodaji Rokasa Pukštasa, koja s druge strane otvara ionako rupičastu sredinu terena. Na odlasku je navodno i Sahiti, pa je i najvećem laiku jasno da su uz poziciju zadnjeg veznog te dvije pozicije ključne.

O odjeku s društvenih mreža koja se onda prelijeva u medije smo nebrojeno puta pisali i kolege Radaljac i Piksi i ja, to je u zadnje vrijeme baš eskaliralo, doslovno je riječ o nepodnošljivoj kloaci trolova i zlonamjernih idiota, drugih riječi nemam. A za medije koji od toga rade članke postoji, nadam se – poseban krug pakla. Jer na ovom svijetu bivaju nagrađeni klikovima i novcem kojeg oni donose. Kojeg im donose oni koji klikaju na ta sranja.

Kako je naš poslovni model na Trafici takav da je broj klikova apsolutno nevažan, mi možemo nastavit po svome.

Jučer su nas upozorili kako nismo ispravno napisali vijest o Perišićevom ugovoru, jer klauzula, jer može otić kad hoće, jer ovo jer ono. Kao da bilo koji igrač ne može zapravo otići kad hoće odakle god hoće. Sjetite se samo Krovinovićevog rastanka s Benficom. (zbog čega bi taj gospodin, i ne samo zbog toga trebao dobiti puno više poštovanja, ali to je druga tema)

Stvar je u tome da Perišić neće nigdje otići ako u Hajduku prepozna ozbiljnu priču i ozbiljan rad, to je poanta cijele priče. Doduše, to je samo moje mišljenje, ako hoćete – informirano mišljenje, pa ćete mi morat vjerovati na riječ. Što ne morate, uvijek možete odlučit vjerovati onim naslovima o drami ili bombama.

Nikola Kalinić je već uspio promijeniti u potpunosti atmosferu u klubu, a pri tom ne mislim na bombastične najave pojačanja ni ambiciozne planove oko transfera, već isključivo na radnu atmosferu koja je zavladala. Sad je vrijeme da finišira i sklapanje momčadi što je ranije moguće.

Za konac, moram, jednostavno moram još jednom napisati nekoliko rečenica o ključnoj osobi cijele Hajdukove pozitivne priče u zadnjih par godina, a riječ je o Marku Livaji. Toliko ružnoga je izgovoreno i napisano o tom momku u posljednje vrijeme, koincidiralo je to, nimalo slučajno, s njegovim (prisilnim) oproštajem od kockastog dresa, ali šta je preslano – ni mački nije drago.

Riječ je o čovjeku koji je u 163 utakmice dao 93 gola, asistencije mi se ne da brojati, prepuštam to drugima. Riječ je o čovjeku koji je toliko puta igrao ozlijeđen da je doslovno riskirao karijeru zbog toga. Niti jednom svojom izjavom, niti jednom svojom gestom nikad nije napravio ništa što bi bilo suprotno statusu (do)kapetana momčadi.

Čovjek šuti i radi svoje. Da, igrao je mali balun, igrao je padel. Jer mu je netko to dozvolio. Sad više, kažu – ne igra. Jer je tako postavljen pravilnik. Kojeg će on kao profesionalac poštovati.

Uživat ćemo ako, ili kad, u klub dođu Rakitić, Džeko, možda i još neko veliko ime. Ali uživat ćemo još više kad shvatimo da smo dva najveća pojačanja već doveli ranije. Pod uvjetom da ignoriramo komentare na društvenim mrežama.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

27.1℃

SE 0.9m/s

60%

1007.8hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Pon
26℃
Uto
24℃
Sri
27℃
Čet
26℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno