Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 8.5℃ | - 3.1 m/s
25. travnja 2024. 07:56
Foto: Ante Cizmic / CROPIX  

Dvanaesti ponedjeljkom: 2.125, 89825, 19105

PODIJELI

Hajduk je, ako čitate mainstream medije – gotovo pa u rasulu, a i ono što mu se dobro dogodi je zapravo poguranac sudaca i HNS-a, koji je odjednom postao hajdučka utvrda, iako Hajduka u službenim forumima te organizacije praktično – nema.

A brojke ponekad govore same za sebe.

Prva brojka u naslovu, koja bi zaokružena na dvije decimale bila 2.13 je prosječan broj bodova po utakmici u domaćem prvenstvu. Bio bi to učinak od 76 ili 77 bodova na kraju sezone, što doista može biti nedovoljno za osvojiti prvenstvo u kojem nastupa klub koji je anomalija u svjetskim razmjerima po puno toga, ali se doista ne može nazvati neuspjehom.

Druga brojka, tek nešto manja od 90 tisuća je broj članova s plaćenim članstvom za tekuću godinu. Brojka je to koja je mokri san čak i nekih svjetskih klubova s puno većom tradicijom članstva, a za hrvatske prilike je znanstvena fantastika.

Treća je – prosječan broj gledatelja na službenim utakmicama ove sezone na Poljudu. Koja možda i najbolje pokazuje da navijači Hajduka ne dijele mišljenje mainstream medija.

Brojke koje nisam izvukao u naslov je ona koju su čak i svi mediji zadnjih dana isticali, a riječ je o učinku Marka Livaje u 77 odigranih službenih utakmica u Hajdukovom dresu. 50 golova i 29 asistencija. Više od gola po utakmici. Bilo koji epitet staviti uz te brojke bi bilo premalo.

Sutra Hajduk igra u Bjelovaru protiv Mladosti Ždralovi, a u subotu gostuje u Koprivnici, gdje ima za izravnati neke dugove od prošle godine i cilj mora biti podignuti taj prosjek bodova na 2.18, što na koncu sezone donosi 78 ili 79 bodova. Što uz anomaliju koju imamo u domaćem natjecanju vjerojatno i dalje neće biti dovoljno za titulu, ali onoga koji takvu sezonu proglasi lošom doista treba staviti na svoje mjesto.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

8.5℃

- 3.1m/s

72%

1007.1hPA
  Vrijeme oko 5h:
11℃
Pet
9℃
Sub
13℃
Ned
11℃
Pon
12℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno