Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 24.4℃ | tramontana 2.1 m/s
25. lipnja 2024. 09:55
Foto: Josko Ponos / CROPIX  

Dvanaesti mamurluk: Tako je to kad ulica vodi klub

PODIJELI

Pred početak sezone sam kao najavu napisao rečenicu “vežite se, polijećemo“, a točno mjesec dana nakon toga je Hajduk odigrao utakmicu nakon koje se može mirne duše napisati – Houston, we have a lift-off.

Nakon dvije uvodne utakmice, koje su odrađene rutinski, dobili smo sliku momčadi kakvu svi želimo, visoki pressing, intenzitet trčanja, odgovornost u obrani i konkretnost u napadu.

Sad kad sam napisao prethodnu rečenicu, moram je ponoviti – prve dvije utakmice odrađene su rutinski.

Kad je Hajduk zadnji put uopće išta dobivao rutinski? Zadnji period kojeg se sjećam je valjda tamo kad su hrvatskim i evropskim terenima hodali Aljoša Asanović, Zoran Vulić, Goran Vučević i to društvo.

I to je znak da je ova momčad postala zrela za visoke domete, to je pokazatelj koliko je ispravna bila odluka momčad zapravo selektirati još početkom godine, jer ovo što smo vidjeli u četvrtak je doista bilo impresivno.

Odmah su krenuli komentari kako su Portugalci loši, u raspadu, ali valjda ćemo i ako Hajduk nekim čudom prođe Villarreal čuti kako i nisu nešto ti Španjolci, da šta valjaju prošli bi i Liverpool, a ne samo Juventus i Bayern.

Mene je poslovično strah da već u srijedu momci iz Guimaraesa ne pokažu da su sasvim dobri, pa da ovo polijetanje što se Europe tiče bude kratkog daha, ali u svakom slučaju dobili smo dokaz da Hajduk može igrati na vrlo visokoj razini.

A teza iz naslova o ulici koja vodi klub se već desetak godina koristi kao ultimativna istina koja je bila objašnjenje za sve probleme koje je Hajduk imao i poraze i poteškoće koje je prolazio.

Pa sam se neminovno jučer cijeli dan, dok sam proživljavao ponovo sve one trenutke s Poljuda, i dok sam oko sebe gledao sretne ljude koji su slavili Dan Pobjede, kako reče netko – ovaj put dvostruki – pitao vodi li ulica još uvijek klub?

Provjerio sam, nadzorni odbor je još uvijek odabran od članova kluba, dapače, stiže za koji dan i novi, odabran opet od članova, upravu kluba je odabrao isti taj nadzorni odbor, pa sve tako dalje.

NH je i dalje vlasnik gotovo trećine dionica, a nitko da napiše kako ulica vodi klub.

Naravno da ulica ne vodi klub, nikad ga nije ni vodila, ali u ovim trenucima mi baš nedostaje da to netko napiše, pa ću eto ja to spomenuti.

Dakle, tako to bude kad ulica vodi klub.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

24.4℃

N 2.1m/s

74%

1011.5hPA
  Vrijeme oko 2h:
21℃
Sri
24℃
Čet
21℃
Pet
22℃
Sub
24℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno