Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 20.0℃ | bura 7.1 m/s
25. rujna 2023. 07:35
Foto: Josko Ponos / CROPIX  

Dvanaesti mamurluk: Tako je to kad ulica vodi klub

PODIJELI

Pred početak sezone sam kao najavu napisao rečenicu “vežite se, polijećemo“, a točno mjesec dana nakon toga je Hajduk odigrao utakmicu nakon koje se može mirne duše napisati – Houston, we have a lift-off.

Nakon dvije uvodne utakmice, koje su odrađene rutinski, dobili smo sliku momčadi kakvu svi želimo, visoki pressing, intenzitet trčanja, odgovornost u obrani i konkretnost u napadu.

Sad kad sam napisao prethodnu rečenicu, moram je ponoviti – prve dvije utakmice odrađene su rutinski.

Kad je Hajduk zadnji put uopće išta dobivao rutinski? Zadnji period kojeg se sjećam je valjda tamo kad su hrvatskim i evropskim terenima hodali Aljoša Asanović, Zoran Vulić, Goran Vučević i to društvo.

I to je znak da je ova momčad postala zrela za visoke domete, to je pokazatelj koliko je ispravna bila odluka momčad zapravo selektirati još početkom godine, jer ovo što smo vidjeli u četvrtak je doista bilo impresivno.

Odmah su krenuli komentari kako su Portugalci loši, u raspadu, ali valjda ćemo i ako Hajduk nekim čudom prođe Villarreal čuti kako i nisu nešto ti Španjolci, da šta valjaju prošli bi i Liverpool, a ne samo Juventus i Bayern.

Mene je poslovično strah da već u srijedu momci iz Guimaraesa ne pokažu da su sasvim dobri, pa da ovo polijetanje što se Europe tiče bude kratkog daha, ali u svakom slučaju dobili smo dokaz da Hajduk može igrati na vrlo visokoj razini.

A teza iz naslova o ulici koja vodi klub se već desetak godina koristi kao ultimativna istina koja je bila objašnjenje za sve probleme koje je Hajduk imao i poraze i poteškoće koje je prolazio.

Pa sam se neminovno jučer cijeli dan, dok sam proživljavao ponovo sve one trenutke s Poljuda, i dok sam oko sebe gledao sretne ljude koji su slavili Dan Pobjede, kako reče netko – ovaj put dvostruki – pitao vodi li ulica još uvijek klub?

Provjerio sam, nadzorni odbor je još uvijek odabran od članova kluba, dapače, stiže za koji dan i novi, odabran opet od članova, upravu kluba je odabrao isti taj nadzorni odbor, pa sve tako dalje.

NH je i dalje vlasnik gotovo trećine dionica, a nitko da napiše kako ulica vodi klub.

Naravno da ulica ne vodi klub, nikad ga nije ni vodila, ali u ovim trenucima mi baš nedostaje da to netko napiše, pa ću eto ja to spomenuti.

Dakle, tako to bude kad ulica vodi klub.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

20.0℃

NE 7.1m/s

52%

1014.5hPA
  Vrijeme oko 8h:
20℃
Uto
24℃
Sri
20℃
Čet
18℃
Pet
19℃
Sub
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno