Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 10.3℃ | bura 3.6 m/s
7. prosinca 2023. 14:22
Foto: Robert Matić / hajduk.hr  

Dvanaesti kontra euforije

PODIJELI

Jučer sam bio na press konferenciji u Bilom salonu, a kako je Trafika malo drugačiji portal nego ste navikli, nismo objavili izvještaj s tog događaja, da ne kažem eventa.

Naime, budući da sam klub radi direktan prijenos, a ta je platforma dostupna svima, od srca preporučujem da ono što vas zanima gledate, jer puno toga se izgubi u prijevodu, tj. zapisivanju izgovorenog, na koncu ponekad i nešto što se izgovori može drugačije izgledati kad se napiše, lišeno za početak mimike lica onog koji govori.

Druga stvar koja je nama na portalu važna, ne jurimo za ekskluzivama, ne patimo od toga da budemo prvi, želimo vam prenijeti kontekst i atmosferu.

A prenijeti atmosferu Hajdukovih press konferencija je doista težak zadatak. Kojim se doista ne želim baviti, to je za mene doista previše, a i nije lijepo psovati u člancima.

Meni osobno su ovakvi događaju dragi, osjećam veliko poštovanje kad shvatim da ću jednog dana moći pričati potomcima – je, bio sam tamo kad je Livaja potpisao. Pa kad je ostao. I onda kad je opet ostao.

Postoji još jedan razlog zašto je članke poput ovog dobro pisati i dan kasnije – dobije čovjek uvid u neke reakcije, a meni je opet fascinantno kako su se navijači Hajduka razbahatili i razmazili u kratkom roku.

Barem polovica komentara koje sam čuo uživo ili vidio ispod tekstova po portalima bilo je – ok, ali kad će pojačanje?

A meni se kosa na glavi diže.

Naime, ako netko ne shvaća da je potpis Marka Livaje na nekoliko godina važniji od dovođenja bilo kakvog “pojačanja“, tome doista nema pomoći.

Na koncu, čak i ako netko želi ta imaginarna pojačanja, taj mora shvatiti da je ostanak Marka Livaje gotovo pa nužni preduvjet za to.

Idemo ovako postaviti stvari, čisto hipotetski. Biste li radije imali Roga, Vlašića i Livaju ove godine, pa kud koji mili moji, ili biste radije imali Livaju sljedećih pet? I molim vas, ne uzimajte sad moje navođenje imena kao nešto važno, spominjem ih zato što su jučer spomenuti.

Ovaj potez uprave kluba pokazuje da priča o hazarderstvu i sve ili ništa pristupu ne stoji.

Ono što je prošlo ispod radara, a što je za mene najvažnija izjava izgovorena u klubu unatrag dosta godina su riječi Lukše Jakobušića koji je najavio borbu za evropski trofej.

Ponijelo je to čak i našeg Piksija Mamića, koji je jučer otišao korak dalje, pa najavio čak i osvajanje Lige prvaka. Ali dobro, Piksi je lud ka kupus, njega kad odnese, baš ga odnese.

Neće Hajduk osvojiti evropski trofej ove sezone. Neće ni titulu prvaka, ako mi ne vjerujete, odgledajte jučerašnju utakmicu Dinama i Lokomotive. A onda odgledajte utakmicu SuperSportSuperKupa od prošlog vikenda. Pa usporedite kriterije suđenja.

Ali ono što je bitno, Hajduk je spreman boriti se za trofeje. Pa ako ga (opet) zaustave, ništa zato.

Navikli smo.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

10.3℃

NE 3.6m/s

39%

1017.0hPA
  Vrijeme oko 13h:
13℃
Pet
11℃
Sub
12℃
Ned
10℃
Pon
11℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno