Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 35.5℃ | lebić 1.9 m/s
18. srpnja 2024. 21:55
Foto: Ante Cizmic / CROPIX  

Debakl Hrvatske na otvaranju Svjetskog prvenstva

PODIJELI

Hrvatska rukometna reprezentacija porazom od Egipta 31-22 je večeras u Jönköpingu otvorila svjetsko prvenstvo.

Hrvatski rukometaši su poprilično loše ušli u utakmicu, u obrani je egipatskim šuterima ostavljano previše prostora, njihov pivot je bez problema radio prostor za svoje suigrače, a ni vratari nisu pomogli nekom nemogućom obranom.

U napadu su u tom početku stvari funkcionirale čak i solidno, ali sama realizacija je bila loša, zapisali smo pet promašenih “zicera“. U četrnaestoj minuti, hrvatski izbornik Horvat je bio prisiljen pozvati time – out, jer Egipćani su vodili 9-4, i to nakon što je par napada Hrvatske okončano tehničkom pogreškom, pa su Egipćani imali laganu realizaciju iz kontre.

Nakon minute odmora, Hrvatska je prešla na obranu 5-1, s Duvnjakom naprijed, ali rupe su i dalje bile prevelike, a u napadu se nastavio problem realizacije. Duvnjak je promašio iz kontre napad s igračem manje, bilo je i isforsiranih šutova, tako da je zapravo zaostatak od četiri gola razlike na poluvremenu bio sasvim prihvatljiv s obzirom na prikazano na terenu.

Naime, problem obrane u prvom dijelu nije bio u sustavu, nego u samoj izvedbi, nije bilo koordinacije, a hrvatski igrači su igrali obranu rukama, umjesto nogama. Dodatno, u napadu smo vidjeli staru boljku koja se ponavlja već dugo – potpuni izostanak sustava i uigranih akcija i isključivo oslanjanje na individualnu kvalitetu pojedinaca.

U nastavku – ista slika. U obrani i dalje propuh, a u napadu bezidejnost i nekoliko promašenih čistih prigoda. Šesnaest minuta prije kraja, Egipćani su otišli na osam golova razlike, a igrači Hrvoja Horvata nisu izgledali kao skupina koja to može preokrenuti.

Do kraja su Egipćani bez problema priveli posao kraju, cijelu utakmicu smo gledali susret dva kvalitativno različita suparnika, ali ne onako kako smo navikli u prošlosti. Naime, Egipćani su bili organizirani i čvrsti u obrani, a u napadu u svakom trenutku znali što žele i koju od očito uigranih akcija će odigrati.

S druge strane, Hrvatska je izgledala kao sjevernoafričke reprezentacije nekad – s puno talenta, ali bez ikakve organizacije, a u trenutku kad se protivnik odlijepi na osjetniju razliku – raspad sistema i potpuna malodušnost.

Hrvatska u skupini još igra protiv SAD-a i Maroka, a nakon prikazanog u današnjoj utakmici, bez obzira na snagu Egipćana, upitno je kako će to izgledati i u te dvije utakmice, u kojima je Hrvatska apsolutni favorit.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

35.5℃

SW 1.9m/s

34%

1012.5hPA
  Vrijeme oko 20h:
35℃
Pet
31℃
Sub
31℃
Ned
27℃
Pon
28℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno