Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 24.4℃ | tramontana 2.1 m/s
25. lipnja 2024. 10:07
Foto: Tom Dubravec / CROPIX  

Cijene rastu, ali raste i broj izdanih građevinskih dozvola

PODIJELI

Građevinski materijal nikad skuplji, cijena željeza je tolika da se čini kako ga Kina skladišti za potencijalni rat, nisu ništa pojeftinili ni meštri, dapače, cijena kvadrata ide u nebo, iza kuta nam dolazi valjda do sada neviđena recesija, a dosta je stanovništva uplašeno i zabrinuto i zbog dolaska eura 1. siječnja 2023. godine. Sve u svemu, reklo bi se da je situacija loša za kakve građevinske poduhvate.

Ali nije tako, bar nije bilo u svibnju, kažu statistike. Naime, Državni zavod za statistiku objavio je podatak kako je u svibnju ove godine izdano 889 građevinskih dozvola, što je 6,5 posto više nego li u svibnju 2021. godine. I dok netko može pomisliti “pa dobro, još se lani osjećala korona kriza, ali bio bi u kriu. Ova brojka od 889 dozvola nadmašuje i 2019. godinu, kad su zarazne bolesti koje isključuju čitav svijet samo bile dio scenarija loših film ova katastrofe.

Kako i zašto se više traže građevinske, to je za objasniti nekome iz financijskog i/ili građevinskog sektora. Nama jedino pada na pamet baš jedna od onih stvari koje smo nabrojili, dolazak eura. Moguće da ljudi u strahu od gubitka vrijednosti novca žele pare koje imaju “kod kuće” uložiti prije nego dobijemo novu valutu. Možda.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

24.4℃

N 2.1m/s

74%

1011.5hPA
  Vrijeme oko 2h:
21℃
Sri
24℃
Čet
21℃
Pet
22℃
Sub
24℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno