Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:33
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX  

Ante Sanader: Sezoncima smo 2001. uveli stimulans, nisu oni profesionalni vatrogasci

PODIJELI

Ante Sanader gostovao je na RTL-u i pokazao je kako jedan altruist pristupa požarima i pitanju plaćenja vatrogasaca. Jer, voditelji su ga pitali bi li on za 5.000 kuna gasio.

“Ja sam 45 godina bio dobrovoljni vatrogasac. Bio sam na tisuće požara bez kune i dinara, to što dajemo sezonskim vatrogascima u ljetnom periodu, uveli smo 2001. stimulans, oni nisu profesionalni vatrogasci”. Dakle, Sanader koji se žrtvovao 45 godina, koji onda i danas valjda dohvati se brentače kad negdje gori.

Upitan je li dio odgovornosti za požare kod Zatona i na vatrogasnoj zajednici, zapravo nije odgovorio, nego je kazao kako nakon “sto godina nisu pod nikakvim MUP-ovima, MORH-ovima i drugim ustanovama”. Vatrogasna zajednica je inače dobar poslodavac Sanaderima, jer i njegov sin odnedavna radi u Vatrogasnoj zajednici splitsko-dalmatinske županije, kojoj je Ante na čelu.

Dotaknuo se i protupožarnih zrakoplova, za koje je netočno rekao da svake godine postoji isti broj aviona, ali eto neki su u redovnim remontima.

Za kraj se krenuo ismijavati predsjedniku Zoranu Milanoviću i kako je “ispao mali miš” na sastanku NATO-a. Nije pak komentirao potpunu katastrofu HDZ-a u Splitu, za što veliki dio HDZ-ovaca iz tog grada suodgovornim drži baš Sanadera.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno