Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 10.3℃ | bura 3.6 m/s
7. prosinca 2023. 12:59
Foto: Goran Mehkek / CROPIX  

Andrej Plenković kao Jesús Gil

PODIJELI

Odmah na početku isprika čitateljima koji nisu upoznati s historiografijom španjolskog nogometa, pa im ime Jesúsa Gila ne znači baš ništa.

Za njih, pojašnjenje – kontroverzni građevinski poduzetnik i političar, kojeg je iz zatvora svojedobno izvukao sam Francisco Franco je najpoznatiji po tome što je dugih dvadeset i šest godina bio predsjednik jednog od najvećih španjolskih nogometnih klubova – Altetico Madrida.

U tih dvadeset i šest godina je čovjek promijenio 39 trenera. Trideset i devet.

Andrej Plenković je na čelu hrvatske vlade već sedmu godinu, a do sada je smijenio, ukoliko smo dobro izbrojali – 17 ministarki i ministara.

“Imajući na umu koliko je važan ovaj resor, osobito u svjetlu ubrzanja dinamike obnove potresom porušenih krajeva Hrvatske – a tu prije svega mislim na glavni Grad Zagreb i Sisačko-moslavačku županiju, Banovinu osobito, ali i na druge dijelove Hrvatske gdje su se osjetila ta dva velika potresa koji su prouzročili štete veće od 120 milijardi kuna – mislim da u ovom trenutku Vladi i svim resorima koji se tom temom u ovom trenutku bave treba čovjek koji ima iskustva u građevinskom sektoru, upravljanju projektima, domeni nekretnina i menadžerskog i poduzetničkog iskustva, kako bismo dinamizirali procese“, kazao je Andrej Plenković prije ravno deset mjeseci.

Predstavljao je tada, devetog dana mjeseca ožujka prošle godine novog ministra graditeljstva, Ivana Paladinu.

Danas, nakon što je svima postalo jasno da će baš taj čovjek, doveden kako bi dinamizirao procese za koji dan biti bivši, premijer je na upit novinara o njegovoj smjeni lakonski odgovorio – bit ćete obaviješteni.

Pitanje o svojoj odgovornosti za niz loših kadrovskih odabira je, očekivano, izbjegao.

Tako smo indirektno dobili potvrdu da će Ivan Paladina biti osamnaesti (ako smo dobro brojali, nije lako to sve pronaći) smjenjeni trene… pardon, ministar.

U međuvremenu, sustavno se ne mijenja ništa, obnova tapka u mjestu, a rejting stranaka se ne miče sa zadanih vrijednosti.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

10.3℃

NE 3.6m/s

39%

1017.0hPA
  Vrijeme oko 13h:
13℃
Pet
11℃
Sub
12℃
Ned
10℃
Pon
11℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno