Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:28
lex vanđelić
Foto Varteks  

Lex Vanđelić iz HDZ-ove kuhinje za lokalne izbore

PODIJELI

Vlada je u postupak savjetovanja s javnosti poslala prijedlog novog Zakona o lokalnoj samoupravi. I dok bi čovjek očekivao da će se njime pokušati nešto napraviti po pitanju glomaznosti tog adminstrativnog aparata, zapravo je, kako se čini, napravljen samo zbog sitnog interesa izbora za zagrebačkog gradonačelnika sljedeće godine. Zbog toga se zakon komotno može titulirati kao “lex Vanđelić”.

Naime, trenutne odredbe važećeg zakona govore da se za mjesto gradonačelnika može natjecati osoba koja je najmanje šest mjeseci prijavljena u toj lokalnoj samoupravi. Obzirom da izbori moraju zakonski biti do kraja travnja 2020. godine, jasno je da bi HDZ-ov kandidat mogao biti samo netko tko je u ovom trnutku građanin Zagreba.

A HDZ, sad već tradicionalno, nema baš jakog kandidata u Zagrebu. Stoga već tjednima iz te stranke stižu potihe najave da bi za tu poziciju isturili poslovnjaka Damira Vanđelića, koji je čelni čovjek Fonda za obnovu Zagreba. Uvijek je dobro isturiti osobu koja dijeli novac. No, poteškoća je da Vanđelić ima prijavljeno prebivalište u Istri. Taj se otežavajući aspekt može promijeniti samo ovim novim zakonom, koji bi Vanđeliću omogućio da se prijavi u Zagreb u sljedećih par mjeseci i pojavi se kao gradonačelnički kandidat.

PODIJELI

Vezane vijesti

Odgovori

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno